הנשיא טראמפ בנאום החגיגות ה-250 לארה"ב. צילום: אי.פי

טראמפ בנאום העצמאות של אמריקה: "עידן הזהב - אנחנו הולכים למאדים בקרוב מאוד"

התוכניות לאירוע החגיגי השתנו עקב מזג האוויר הסוער • רשויות הביטחון האמריקאיות, בהובלת השירות החשאי וגורמי חירום פדרליים, הורו על פינוי מיידי של אזור האירוע • הנשיא הבהיר כי ההצגה חייבת להימשך •

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ נשא היום (בוקר ראשון, שעון ישראל) נאום לרגל חגיגות עצמאות ה-250 של ארה"ב.
 
 
לקראת תחילתו הוחלט על פינוי כל הנוכחים מהמתחם הסמוך לאירוע, בעקבות התקרבות סופות קשות לאזור. גם הפעם טראמפ מופיע מאחורי מעטה זכוכית חסינת כדורים.

כל המטסים החגיגיים שתוכננו לטובת החגיגות - בוטלו, אך הנאום של טראמפ צפוי להתקיים בהמשך. צפו בשידור הישיר. 

 

"אמריקה לעולם לא תהיה מדינה קומוניסטית" הכריז טראמפ בנאומו מול הקהל המשולהב. "זה לא יקרה. קומוניזם זו תנועה מפסידה. המערכת הקומוניסטית היא ההפוכה מזו האמריקנית. לוחמינו לא לחמו בקומוניסטים ברחבי העולם רק בשביל שראשו המכוער של הקומוניזם יגיח כאן. זה כמו סרטון, צריך לחתוך את זה ולחתוך את זה מהר". 
 
על המירוץ לחלל אמר טראמפ, לאחר שהעלה לבמה את צוות ארטמיס 2 ששוגר לאחרונה במשלחת לירח: "הפסדנו לסין ולרוסיה בחלל וכעת אנו מובילים עליהם בצעדי ענק". 

לאורך הנאום הוצגו דגלים היסטוריים מרגעים מכוננים בתולדות ארה"ב כמו קרב סרטוגה וניצחון יורקטאון, לצד גיבורי מדליית כבוד כמו קולונל פאריס דייויס וותיקי פרל הארבור ונורמנדי.

בהמשך דבריו עבר טראמפ להישגי ממשל הנוכחי, וטען כי "האמריקני חזר, חזק מאוד, יפה", תוך שהוא מציין שיאים בגיוס לצבא ולכוחות הביטחון. הוא הודיע על קידום "חוק להצלת אמריקה" שיחייב הצגת תעודה מזהה והוכחת אזרחות בבחירות, והבטיח כי "לא תהיה יותר רמאות בבחירות". הנשיא גם התייחס להישגי החלל העדכניים של נאס"א במשימת ארטמיס 2, וקבע: "אנחנו הולכים למאדים בקרוב מאוד". הנאום הסתיים בקריאה פטריוטית ל"עידן הזהב של אמריקה", כשטראמפ הצהיר: "נעשה אותה גדולה יותר, טובה יותר, חזקה יותר".

מוקדם יותר, הנשיא טראמפ צייץ בטרות' סושיאל: "סופות מביאות מזל לכל אירוע באשר הוא. הן גם הופכות אירועים לקצת יותר מרגשים! אנחנו נחכה שזה יעבור, לא אכפת לי אם זה יהיה ב-2:00 לפנות בוקר או בעוד שעה מעכשיו. נראה שזה עומד לחלוף - הן תמיד חולפות. אני אהיה שם בכל מקרה, אבל המקרה הזה בדרך כלל מתברר כדבר טוב. זה מוצאי שבת, בואו נעשה קצת כיף, גם אם נישאר עד מאוחר הלילה. אומרים שהנאום יהיה ב-11:00. למי אכפת???".

 

טראמפ המשיך: "זוכרים שלפני שבועיים, כשאירוע ה-UFC הגדול היה עם תחזית של 100% לגשם כבד כל השבוע, ועד דקות ספורות לפני תחילת הקרבות? ובכן, לא ירדה אפילו טיפה אחת, והקרבות התבררו כאחד האירועים הגדולים בהיסטוריה - אירוע לדורות. הווטרנים הנהדרים שלנו, במיוחד הוותיקים שבהם, שרבים מהם נמצאים שם, עברו אש ותופת, וזה לא עצר אותם. זה גם לא יעצור אותנו! אני לא אתן לקצת גשם לעצור את חגיגות ה-250 שלנו. אני עוזב את הבית הלבן בקרוב. אלוהים יברך את אמריקה".

בשולי הדברים, אש פרצה בגשר ברוקלין בעקבות מופע הזיקוקים שנערך בסמוך למקום.

ההתראות - והפינוי שלפני הנאום

בהודעה משותפת של גורמי הביטחון והחירום, בהם השירות החשאי של ארצות הברית, משטרת הפארקים, שירות הפארקים הלאומיים, והסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום, נמסר כי בטיחות האורחים, האמנים ואנשי הצוות היא בראש סדר העדיפויות.

מארגני האירוע הודיעו כי כל המשתתפים מתבקשים לעזוב את מתחם האירוע באופן מסודר ולחפש מחסה זמני במבנים סמוכים שאושרו מראש. בין אתרי המחסה שנפתחו לציבור: משרד המסחר, משרד החינוך, משרד החקלאות, רשות המסים הפדרלית, בניין VOA, וכן מספר מוזיאונים ואתרים לאומיים בוושינגטון, בהם מוזיאון ההיסטוריה האמריקנית והמוזיאון להיסטוריה של הטבע.

הגורמים הרשמיים קראו לציבור לשמור על קור רוח, להישמע להנחיות כוחות הביטחון וצוותי האירוע, ולעקוב אחר עדכונים שוטפים שיפורסמו בנוגע להמשך האירוע ולפתיחה מחדש של השערים.

אנשים שפונו מהאזור אולצו לעבור מחדש בדיקה ביטחונית בחזרה למתחם לקראת נאומו של טראמפ. 370 אלף פונו, 150 אלף חזרו למתחם. בינתיים, יותר מ-2,500 רחפנים האירו את השמיים מעל טקסס במסגרת מופע פטריוטי לרגל יום השנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...