"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אם מואשמת בהריגה לאחר שבנה בן השנה וחצי נחנק למוות מגרעיני פופקורן
לפי כתב האישום, האם הותירה את שני ילדיה לבדם עם שקית גרעיני תירס לפופקורן בזמן ששתתה אלכוהול • בנה בן ה־18 חודשים נחנק למוות, והיא מואשמת בהריגה ועשויה להישלח ל-15 שנות מאסר אם תורשע
לוק ראסל ג'וניור, בן ה-18 חודשים שנחנק למוות מאכילת גרעיני פופקורן ואימו. צילום: nassau district attorney
טרגדיה בניו יורק

אם מואשמת בהריגה לאחר שבנה בן השנה וחצי נחנק למוות מגרעיני פופקורן

לפי כתב האישום, האם הותירה את שני ילדיה לבדם עם שקית גרעיני תירס לפופקורן בזמן ששתתה אלכוהול • בנה בן ה־18 חודשים נחנק למוות, והיא מואשמת בהריגה ועשויה להישלח ל-15 שנות מאסר אם תורשע

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אם מלונג איילנד שבמדינת ניו יורק מואשמת בהריגה לאחר שבנה בן ה־18 חודשים, לוק ראסל ג'וניור, נחנק למוות מגרעיני תירס לפופקורן שלא הוכנו, במהלך שהות בדירתה בעיר מריק. לפי NBC New York, שופט הורה ביום שני להחזיקה במעצר בערבות של 500 אלף דולר (כ־1.7 מיליון שקל), ובמקביל נקבעה גם אפשרות לשחרורה בערבות כספית. אם תורשע, היא צפויה לעונש של 5 עד 15 שנות מאסר.

לפי התביעה, אוליביה ביטהורן, בת 36, נתנה לבנה ולבתה בת ה־3 שקית של גרעיני פופקורן לא מפוצצים והותירה אותם לבדם בזמן ששתתה וודקה בחדר האמבטיה. לטענת התביעה, היא מתמודדת במשך שנים עם התמכרות לאלכוהול, עברה כמה ניסיונות גמילה, ובמהלך השנים היו מקרים קודמים שבהם ילדיה הועמדו בסיכון.

"תאונה היא מצב שבו עוזבים את החדר לכמה דקות והילד נפגע", אמרה התובעת המחוזית של מחוז נסאו, אן דונלי, לפי CBS News. "אבל זה הופך למעשה פלילי כאשר נותנים לילד גרעינים כאלה לאכול ואינם נמצאים לידו אם קורה משהו."

פופקורן, אילוסטרציה,צילום: Getty Images

האירוע התרחש באפריל, במהלך ביקור ללא השגחה של הילדים אצל אמם, לאחר שנפרדה מבעלה. התביעה טוענת כי במהלך סוף השבוע היא חזרה לשתות אלכוהול, ובדירה נמצאו בקבוק וודקה ריק וגרעיני פופקורן מפוזרים על הרצפה סמוך לצעצועי הילדים.

דונלי סיפרה כי דווקא אחותו בת ה־3 של הפעוט הייתה זו שפנתה לסבתה ואמרה: "משהו לא בסדר עם אחי". לפי התביעה, הילד נמצא ללא רוח חיים, בעוד האם הייתה ככל הנראה בחדר האמבטיה לאחר ששתתה כמות גדולה של אלכוהול.

במהלך הדיון בבית המשפט פרצה ביטהורן בבכי כאשר התובעים תיארו את השתלשלות האירועים. דונלי אמרה כי הפעוט נמצא כשהוא "כחול וקר למגע", והעריכה כי מת יותר משעה לפני שהוזעקו כוחות ההצלה.

התביעה ביקשה להותיר את ביטהורן במעצר בטענה שלא ניתן לסמוך עליה שתתייצב להמשך ההליכים. מנגד, סנגורה ביקש למנוע מהתקשורת להיות נוכחת בדיון, אך השופט דחה את הבקשה. בעלה, שממנו היא חיה בנפרד, סירב להגיב ביציאתו מבית המשפט.

מאז מות בנה שהתה ביטהורן במוסד גמילה, ולא ברור אם תוכל להמשיך את הטיפול בזמן מעצרה. התביעה ציינה גם אירועים קודמים, ובהם היעלמות של שלושה ימים בשנת 2025, שלטענתה ממחישים דפוס מתמשך של שתייה מופרזת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו