אסון בארה"ב: מטוס צניחה התרסק זמן קצר לאחר ההמראה, 12 נהרגו

11 צנחנים וטייס נספו לאחר שהמטוס לא הצליח לצבור גובה והתרסק סמוך למסלול ההמראה • בני משפחות של חלק מההרוגים היו עדים לאסון • חוקרי הבטיחות הפדרליים פתחו בחקירה

12 בני אדם נהרגו בהתרסקות מטוס צניחה במיזורי. צילום: רויטרס

11 צנחנים וטייס נהרגו ביום ראשון בהתרסקות מטוס פרטי סמוך לשדה התעופה בעיר באטלר שבמדינת מיזורי, כך הודיעה חברת הצניחה Skydive Kansas City.

לפי הרשויות, המטוס המריא בסביבות השעה 11:20 בבוקר (שעון מקומי), אך לא הצליח לצבור גובה. זמן קצר לאחר ההמראה הוא ביצע פנייה חדה שמאלה והתרסק כ-274 מטרים מהמסלול. כל 12 הנוסעים ואנשי הצוות שהיו על סיפונו נהרגו.

12 בני אדם נהרגו בהתרסקות מטוס צניחה במיזורי, צילום: רויטרס

"התרסקו כל 12 האנשים שהיו על המטוס", נמסר מהחברה. שמות ההרוגים טרם פורסמו, עד להשלמת ההודעות לבני משפחותיהם.

השריף המקומי, צ'אד אנדרסון, ציין כי מדובר במטוס צניחה אזרחי ולא במטוס נוסעים מסחרי. לדבריו, בני משפחה של חלק מהקורבנות היו עדים להתרסקות.

המטוס שהתרסק הוא מדגם Pacific Aerospace 750XL, מטוס טורבו-פרופ חד-מנועי המשמש בין היתר לפעילות צניחה חופשית. חוקרי המועצה הלאומית לבטיחות בתחבורה (NTSB) צפויים להגיע לזירה, אך הדוח הסופי על נסיבות התאונה צפוי להתפרסם רק בעוד שנה עד שנתיים.

לפי איגוד הצניחה האמריקני, בשנת 2025 נהרגו 16 בני אדם בתאונות הקשורות לצניחה חופשית בארצות הברית. האסון במיזורי הוא אחת התאונות הקטלניות ביותר בענף בשנים האחרונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר