נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, יצא הבוקר (רביעי) באיום בומבסטי למדי לאיראן והבטיח כי לא יהיה יותר "בחור נחמד", אם איראן לא תשוב למשא ומתן על הסכם גרעין.
"איראן לא מצליחה להתאפס על עצמה. הם לא יודעים איך לחתום על הסכם לפירוז גרעיני. כדאי להם לקבל שכל ומהר", כתב הנשיא ברשת החברתית שלו truth Social לצד תמונה גדולה שלו מחזיק נשק על רקע אזור מדברי מתפוצץ. ברקע התמונה נכתב "לא בחור נחמד יותר".
הציוץ נכתב בחמש וחצי בבוקר, שעון ארצו תהברית, וגולשים רבי םברשת החברתית של הנשיא תהו מה הוא עושה ער בשעות האלו. טראמפ נוהג פעמים רבות לכתוב את ציוציו בעצמו ללא סיוע של עוזריו.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אירח הלילה בבית הלבן את מלך בריטניה, המלך צ'ארלס השלישי, והמלכה קמילה לארוחת ערב ממלכתית, במסגרת ביקורו הרשמי של המלך בוושינגטון לציון 250 שנה להכרזת העצמאות האמריקנית. במהלך האירוע התייחס טראמפ למערכה מול איראן והדגיש כי ארה"ב "הביסה צבאית את אותו יריב", והוסיף כי "לעולם לא ניתן לאותו יריב להחזיק בנשק גרעיני". לדבריו, "צ'ארלס מסכים אפילו יותר ממני".
בפתח דבריו בירך טראמפ את המלך על נאומו בקונגרס מוקדם יותר באותו יום, וכינה אותו "נאום פנטסטי". "הוא גרם לדמוקרטים לעמוד. אני אף פעם לא הצלחתי לעשות את זה", אמר.
בוחנים הכרזת ניצחון חד צדדית
מוקדם יותר דווח כי קהילת המודיעין האמריקנית בוחנת כיצד תגיב איראן אם נשיא ארה”ב דונלד טראמפ יכריז באופן חד-צדדי על ניצחון במלחמה, כך מסרו לרויטרס שני בכירים אמריקנים וגורם נוסף המעורה בפרטים. לפי הדיווח, הבדיקה נובעת מרצון הממשל להביא לסיום המלחמה בשל המחירים הפוליטיים שלה, בעוד התמיכה בנשיא צנחה ל-34%, לפי סקר של רויטרס.
לפי רויטרס, גורמים ויועצים בממשל חוששים כי המלחמה תוביל למפלה קשה של הרפובליקנים בבחירות האמצע לקונגרס שיתקיימו בנובמבר.

לפי הדיווח, קהילת המודיעין כבר ניתחה בעבר את התגובה הצפויה של מנהיגי איראן להכרזת ניצחון אמריקנית. בימים שלאחר מתקפת הפתיחה בפברואר העריכו סוכנויות המודיעין כי אם טראמפ יכריז על ניצחון וארה”ב תפחית את כוחותיה באזור, איראן תראה בכך ניצחון מבחינתה, מסר אחד המקורות.

