נשיא ארה"ב דונלד טראמפ סיפק הלילה (שני) ראיון סוער לתוכנית "60 דקות", בו שחזר את רגעי הדרמה מניסיון ההתנקשות בארוחת כתבי הבית הלבן. לצד תיאור האירוע, הנשיא נקלע לעימות חזיתי עם המראיינת כאשר זו הקריאה האשמות קשות מתוך המניפסט של התוקף.
"אתם אנשים נוראים", הטיח טראמפ במראיינת לאחר שזו הקריאה קטעים המאשימים אותו בעבירות מין ובבגידה. "אני לא אנס, לא אנסתי אף אחד ואני לא פדופיל. את צריכה להתבייש שאת קוראת את זה, אתם חרפה". הנשיא הוסיף כי השנאה המופנית כלפיו מצד התקשורת והדמוקרטים "מסוכנת מאוד למדינה".
.@POTUS SLAMS @60Minutes: "You should be ashamed of yourself, reading that — because I'm not any of those things." pic.twitter.com/QWxqoUFUaF
— Rapid Response 47 (@RapidResponse47) April 26, 2026
"רציתי לראות מה קורה"
בתיאור רגעי הירי, סיפר טראמפ כי רעייתו מלניה זיהתה את הסכנה לפני כולם: "היא הבינה שזה קליע ולא רעש של מגש. היא נראתה מאוד מוטרדת". הנשיא הודה כי לא הקל על סוכני השירות החשאי כשניסו לפנותו: "הם אמרו לי לרדת לרצפה, אבל רציתי לראות מה קורה. הם היו מקצועיים מאוד ונטרלו אותו מיד".
על התוקף אמר טראמפ: "הוא עבר הקצנה. הוא היה נוצרי מאמין שהפך לאנטי-נוצרי, אדם חולה מאוד". למרות האירוע, הנשיא ביקש לשדר עוצמה והצהיר כי בכוונתו לקיים את האירוע שוב בתוך חודש: "לא ניתן לאדם משוגע לבטל דבר כזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו