טראמפ: "שלושה ימים לפיצוץ". צילום: רויטרס

טראמפ: "המלאי האיראני יתפוצץ בעוד כשלושה ימים"

הנשיא הבהיר כי המצור האמריקני חונק את טהרן: "ברגע שזה יתפוצץ, אי אפשר יהיה לשקם את זה לעולם" • על הגרעין: "חייבים לעצור אותם, אחרת ישראל תופצץ תוך דקות" • טראמפ הודיע על הפסקת הטיסות לפקיסטן: "שהם יתקשרו אלינו"

[object Object]

הנשיא דונלד טראמפ מחריף את הטון מול טהרן: בראיון שהעניק היום (ראשון) לרשת פוקס ניוז, חשף טראמפ את עוצמת הלחץ המופעל על המשטר האיראני והזהיר מפני אסון תשתיות שעלול להתרחש בתוך פחות מ־72 שעות.

"שלושה ימים לפיצוץ"

טראמפ פירט כי המצור הימי שהטילה ארה"ב מונע מאיראן לייצא נפט, מה שיוצר "פקק" קטלני במערכות ההולכה. "הם במצב רע מאוד. המצור אפקטיבי בצורה בלתי רגילה, אין להם יותר כסף", אמר הנשיא.

לדבריו, הלחץ הפיזי בצינורות הנפט הגיע לנקודת אל-חזור: "כשכמויות אדירות של נפט זורמות ואין לאן להוציא אותו כי אין ספינות או מכלי אחסון, הצינור פשוט מתפוצץ מבפנים - גם מכנית וגם בתוך האדמה. אומרים לנו שנותרו להם רק שלושה ימים לפני שזה קורה. ברגע שזה יתפוצץ, אי אפשר יהיה לשקם את זה לעולם. גם אם יבנו מחדש, זה יתפקד רק ב־50% מהיכולת".

"ישראל תופצץ דקות אחרי שיהיה להם גרעין"

הנשיא התייחס בחומרה רבה למרוץ האיראני לעבר הפצצה והבהיר כי מדובר באיום קיומי מיידי. "חייבים לעצור את איראן מלהשיג נשק גרעיני כי כל העולם יהיה בסכנה. ישראל תופצץ דקות ספורות לאחר שיהיה להם נשק כזה", הזהיר. טראמפ תקף את קודמיו בתפקיד ואמר: "זה היה צריך להיעשות כבר לפני 47 שנים. זה יסתיים בקרוב מאוד ואנחנו ננצח".

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: אי.פי.אי

שינוי בקווי התיווך: "רוצים לדבר? תתקשרו"

באשר למאמצי התיווך הבינלאומיים המתנהלים בפקיסטן, הפתיע טראמפ כשהודיע על שינוי בנהלי העבודה של הממשל האמריקני. למרות ששיבח את ההנהגה הפקיסטנית כ"אנשים נהדרים", הוא הבהיר כי לא יאפשר יותר שליחת נציגים לטיסות מתישות.

"קראתי לאנשים שלנו לחזור הביתה. זו טיסה של 18 שעות, אנחנו לא עושים את זה יותר", הצהיר טראמפ. "יש להם קווים בטוחים. אם הם רוצים לדבר -שיתקשרו, שיבואו. אנחנו נמשיך את המגעים בטלפון. הם יישארו מעורבים, אבל האנשים שלנו חוזרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...