"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הווטו של ממדאני שהרגיז את הקהילה היהודית: ״יסכן מפגינים בעד הפלסטינים״
ראש עיריית ניו יורק ביטל את הצעת החוק שעסקה בהסדרת היקפי אבטחה סביב מוסדות חינוך • בהצהרה שפרסם הודיע כי החליט לאשר חוק מקביל הנוגע לבתי תפילה • שורה של ארגונים יהודיים מרכזיים בביקורת חריפה: "מאוכזבים עמוקות מההחלטה"
ממדאני (ארכיון). צילום: AP

הווטו של ממדאני שהרגיז את הקהילה היהודית: ״יסכן מפגינים בעד הפלסטינים״

ראש עיריית ניו יורק ביטל את הצעת החוק שעסקה בהסדרת היקפי אבטחה סביב מוסדות חינוך • בהצהרה שפרסם הודיע כי החליט לאשר חוק מקביל הנוגע לבתי תפילה • שורה של ארגונים יהודיים מרכזיים בביקורת חריפה: "מאוכזבים עמוקות מההחלטה"

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש עיריית ניו יורק, זוהרן ממדאני, הטיל אמש (שישי) וטו על הצעת חוק שעסקה בהסדרת היקפי אבטחה סביב מוסדות חינוך, מהלך שעורר ביקורת חריפה מצד הנהגת מועצת העיר וארגונים יהודיים לאור גל האנטישמיות העולה בעיר.

זוהרן ממדאני הושבע הלילה לראש עיריית ניו-יורק%2F%2Fרויטרס


הצעת החוק ביקשה לחייב את משטרת ניו יורק לגבש תוכנית מסודרת להתמודדות עם סיכונים של חסימה פיזית, פגיעה, הפחדה או הפרעה בכניסה ויציאה ממוסדות חינוך, באמצעות קביעת היקפי אבטחה סביב בתי ספר ומוסדות לימוד, תוך שמירה על חופש הביטוי והמחאה.

בהצהרה שפרסם הסביר ממדאני כי החליט לאשר חוק מקביל הנוגע לבתי תפילה, אך לעצור את החוק הנוגע למוסדות חינוך בשל היקפו הרחב והשלכותיו. לדבריו, "הבעיה היא עד כמה החוק מגדיר באופן רחב מוסד חינוכי והחששות החוקתיים שהוא מעלה בנוגע לזכות הבסיסית של תושבי ניו יורק למחות".
מחאה באוניברסיטת קולומביה נגד ישראל (ארכיון). ביטל את החוק מחשש לפגיעה ב-"סטודנט המפגין בתמיכה בזכויות הפלסטינים", צילום: איי.פי

הוא הוסיף כי לפי נוסח החוק, "כל מקום, מאוניברסיטאות ועד מוזיאונים ובתי חולים לימודיים, עלול להיות כפוף להגבלות", והדגיש כי אין מדובר ב"צעד בטיחותי צר". ממדאני אף התייחס לדוגמא ספציפית, וציין כי החוק עלול לפגוע גם במפגינים, "כמו סטודנט המפגין בתמיכה בזכויות הפלסטינים".

עוד ציין כי היוזמה "הדאיגה חלקים נרחבים מתנועת העבודה, ארגוני זכויות רבייה ופעילי הגירה", וכי "כמעט תריסר איגודים מקצועיים העלו חשש מההשפעה על יכולתם להתארגן", ולכן החליט להטיל וטו.

זוהרן ממדאני. החלטתו עוררה ביקורת חריפה בקרב ארגונים יהודיים מרכזיים, צילום: רויטרס

מנגד, יו"ר מועצת העיר ניו יורק, ג'ולי מנין, שתמכה בחוק, תקפה את החלטת ראש העיר והדגישה כי מדובר בצעד בסיסי להגנה על תלמידים."הבטחת האפשרות של תלמידים להיכנס ולצאת מבתי הספר שלהם ללא פחד מהטרדה או הפחדה לא אמורה להיות שנויה במחלוקת", אמרה.

לדבריה, החוק "פשוט מחייב את משטרת ניו יורק להבהיר כיצד תבטיח גישה בטוחה כאשר קיימים איומים של חסימה או פגיעה פיזית, תוך הגנה מלאה על זכויות התיקון הראשון".

"מעשים חשובים יותר ממילים"

שורה של ארגונים יהודיים מרכזיים הצטרפו לביקורת החריפה. בהצהרה משותפת של הפדרציה היהודית בניו יורק (UJA), הליגה נגד השמצה (ADL), הוועד היהודי-אמריקני (AJC), מועצת יחסי הקהילה היהודית של ניו יורק (JCRC-NY) ועידת הנשיאים וארגונים נוספים, נכתב כי הם "מאוכזבים עמוקות מהחלטתו של ראש העיר להטיל וטו על החוק".


לדבריהם, ההצעה נועדה "לחייב תוכניות בטיחות ברורות ומתואמות סביב בתי ספר ומוסדות לימוד", דווקא "בתקופה שבה קהילות יהודיות ואחרות בעיר מתמודדות עם איומים מוגברים".

הפגנה נגד אנטישמיות בניו יורק (ארכיון). החוק נועד להתמודד עם גל האנטישמיות בעיר, צילום: GettyImages

הארגונים הדגישו כי החוק היה "צעד קריטי להבטיח שכל מוסד חינוכי וקהילתי יהיה מוגן טוב יותר", תוך שמירה על הזכות למחאה, והוסיפו כי "מעשים חשובים יותר ממילים - הווטו הזה הוא כישלון עמוק של העירייה להראות שהבטיחות שלנו הינה בעדיפות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...