"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אנחנו אלה שלוחצים על טראמפ - אנחנו אשמים, ונמשיך לעשות זאת"

האירוע החגיגי של מנהיגי האוונגליסטים לכבוד יום העצמאות ה-78 של ישראל, התנהל על רקע התמיכה המתמשכת לישראל • ד"ר מייק אוונס, מבכירי הזרם בעולם ומקורב לטראמפ, אמר כי ימשיכו לעשות הכל כדי לגרום לטראמפ להמשיך ולפעול לטובת האינטרסים של מדינת ישראל

,עודכן
0השמעה
שלט התודה לטראמפ בקמפיין השלטים של האוונגליסטים ברחבי הארץ. צילום: רועי יהודה

ד"ר מייק אוונס, מועמד לפרס נובל לשלום, סופר רבי מכר של הניו יורק טיימס, מבכירי המנהיגים האוונגליסטים בעולם ומקורב לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, אירח אמש (רביעי) בירושלים אירוע חגיגי לציון יום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל, בהוקרה לנשיא טראמפ.

האירוע התקיים בהשתתפות מאות מחברי הסגל הדיפלומטי, יו"ר הכנסת, שגרירים, נציגי משרד החוץ, אנשי עסקים, מובילי דעת קהל, ובהם יוסף חדאד והשחקן ניית בוז'וליק, שורדי שבי, ניצולי שואה ומכובדים נוספים. האירוע הועבר בשידור חי למיליוני צופים ברחבי העולם, ובמסגרתו ראשי האוונגליסטים בעולם שידרו ברכות למדינת ישראל ליום חגה וביקשו מטראמפ להמשיך לתמוך בה.

"נעשה הכל כדי שטראמפ ימשיך לפעול למען ישראל". כנס של אוונגליסטים בירושלים (ארכיון),צילום: דודי ועקנין

במהלך האירוע נשא אוונס דברים והבהיר כי הקהילה האוונגליסטית בארצות הברית ובעולם היא כוח פוליטי מכריע: "האוונגליסטים הם אלה שבחרו בנשיא טראמפ, ואנחנו אלה שעומדים לצד ישראל ונמשיך לעשות הכל כדי שטראמפ ימשיך לפעול למען ישראל", אמר. אוונס אף עקץ את הפרשן טאקר קרלסון ואמר: "אם אתם מחפשים את מי להאשים בלחץ על הנשיא טראמפ זה אנחנו, האוונגליסטים. אנחנו האשמים, ונמשיך לעשות זאת".

במהלך האירוע העניק ד"ר מייק אוונס את אות "הנני" ליוסף חדאד, לשחקן ניית בוז'וליק ולפעיל ההסברה הלל פולד, כהוקרה על פעילותם הענפה למען מדינת ישראל בזירה הבינלאומית ועל תרומתם למאבק באנטישמיות. במקביל לאירוע, וכחלק מהמאמץ להפעיל לחץ ציבורי ותודעתי, השיק אוונס קמפיין שלטי חוצות רחב היקף ברחבי ישראל תחת המסר: "THE DELIVERER".

השלטים, הנושאים את תמונתו של הנשיא טראמפ, הוצבו בצירים מרכזיים בירושלים, בתל אביב ובערים נוספות. הקמפיין מבקש להביע תודה והוקרה לנשיא טראמפ על תמיכתו בישראל, ולעודד את המשך עמידתו לצידה בעת הזו.

ד"ר אוונס אמר: "אף נשיא אמריקאי לא עמד לצידה של מדינת ישראל באומץ כפי שעשה הנשיא טראמפ, תוך סיכון אישי פוליטי משמעותי. הוא בחר בעקרונות על פני זהירות. הנשיא טראמפ פועל בנחישות ולמרות לחצים רבים המופעלים, לרבות בתקופת הבחירות הנוכחית. אין לי ספק שאלוהים שמר על טראמפ ומנע את נסיון ההתנקשות נגדו ב-13 ביולי 2024 בבאטלר פנסילבניה. טראמפ הוא הנשיא הכי טוב שהיה אי פעם, מגן על ישראל והעולם המערבי כולו".

אחד הקולות המשפיעים בזירה האווניגיליסטית העולמת. ד"ר אוונס (מימין),צילום: רועי יהודה

כמייסד מרכז מורשת ידידי ישראל בירושלים, ד"ר אוונס נחשב לאחד הקולות הבולטים והמשפיעים בזירה האוונגליסטית העולמית, ולבעל קשרים הדוקים עם הנשיא טראמפ. פעילותו מכוונת לחיזוק התמיכה בישראל בקרב מאות מיליוני מאמינים ברחבי העולם.

קמפיינים דומים הובלו על ידו ב-2026, 2025, וכן במהלך ביקורו של טראמפ בירושלים במאי 2017, אז הוצבו 220 שלטים ברחבי הארץ. אוונס הוא גם יוזם תכנית השגרירים, במסגרתה הגיעה לישראל בדצמבר 2025המשלחת הגדולה ביותר אי פעם, למעלה מ-1,000 מנהיגים נוצרים ומשפיענים בכירים, בשיתוף משרד החוץ.

לאחר מתקפת ה-7 באוקטוברארגן ד"ר אוונס את אירוע הסולידריות הגדול בתולדות ישראל, שבו השתתפו מנהיגים אוונגליסטים המייצגים למעלה מ-250 מיליון מאמינים ברחבי העולם. האירוע שודר ממרכז התקשורת של ידידי ישראל בירושלים לכל רחבי העולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר