"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ באיום על איראן: "אם לא ינהלו מו"מ – הם יראו בעיות שלא ראו מעולם"

הנשיא התייחס הלילה בראיון למערכה הצבאית מול טהרן: "מחקנו את המערך הצבאי שלהם, אין להם חיל אוויר או נ"מ" • על הסנקציות: "הם מפסידים 500 מיליון דולר ביום, אנחנו שולטים במצר ולא מאפשרים להם להעביר דבר" • "לא יהיה להם נשק גרעיני"

,עודכן
0השמעה
טראמפ בירידה ממטוס האייר פורס וואן במיאמי. צילום: Getty Images

הנשיא דונלד טראמפ שלח הלילה (בין שני לשלישי) מסר תקיף וחסר פשרות להנהגה בטהרן. בראיון לתוכנית הרדיו של איש התקשורת השמרני ג'ון פרדריקס, הציג הנשיא תמונה של עליונות צבאית מוחלטת והבהיר כי ארצות הברית לא תאפשר לאיראן להפוך למעצמה גרעינית, תוך שהוא מציב אולטימטום ברור להמשך.

"אין להם הנהגה, הכל נעלם"

הנשיא פירט בראיון את הישגי המערכה הצבאית: "עשינו עבודה מצוינת, ואני חושב שכבר ניצחנו צבאית", הצהיר. "אין להם חיל ימי, אין להם חיל אוויר. למעשה, אין להם הנהגה. אין להם מערכות נ”מ — הכול נעלם. מחקנו את כל המערך הצבאי שלהם".

לדבריו, השליטה האמריקנית בנתיבי השיט חונקת את הכלכלה האיראנית: "עכשיו אנחנו שולטים במצר. אנחנו לא מאפשרים להם להעביר שום דבר. הם מפסידים 500 מיליון דולר ביום בגלל החסימה שלנו, והרבה דברים טובים קורים".

סכנה לעולם כולו

הנשיא הדגיש את חומרת האיום הגרעיני, לא רק על האזור אלא על העולם כולו: "אי אפשר לתת לאיראן להשיג נשק גרעיני. הם ישתמשו בו כאן. הם יחסלו את המזרח התיכון או יפגעו בישראל, ואז יגיעו לאירופה ויגיעו לכאן. הם חולים, מאוד חולים, ואסור לנו לאפשר שזה יקרה. נשק גרעיני איראני עלול להיות חורבן העולם — ואנחנו לא ניתן לזה לקרות".

טראמפ השווה את פעולות הממשל הנוכחי לכישלונות העבר: "עשיתי בתוך חודשיים מה שלא הצליחו לעשות במשך 15 שנים בין וייטנאם, אפגניסטן ועיראק. עכשיו צריך לסיים את זה, ואנחנו נסיים את זה, כי אני תמיד מסיים דברים".

בסיום דבריו הבהיר הנשיא טראמפ כי השלב הבא חייב להיות סביב שולחן הדיונים, אך בתנאים שלו: "הם הולכים לנהל משא ומתן, ואם לא — הם יראו בעיות שלא ראו מעולם. אני מקווה שיגיעו להסכם הוגן ויבנו מחדש את המדינה שלהם, אבל לא יהיה להם נשק גרעיני. זה מתקרב לסיום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר