ראש ה-FBI קאש פאטל. צילום: רויטרס

האקרים איראנים טוענים: פרצנו למייל האישי של ראש ה-FBI

קבוצת "חנדלה" שפרצה לאחרונה למספר גופים מערביים, ובהם גם ישראלים, טענה כי קאש פאטל "נמצא ברשימת הקורבנות שנפרצו בהצלחה • עד כה לא ניתן היה לאמת את המיילים שפורסמו, שמכילים תכתובות אישיות ומקצועיות מהשנים 2010-2019

האקרים הקשורים לאיראן טוענים כי פרצו לחשבון האימייל האישי של ראש ה-FBI, קאש פאטל, ואף פרסמו ברשת תמונות שלו לצד מה שלטענתם כולל את קורות חייו. גורם במשרד המשפטים האמריקני אישר לסוכנות הידיעות רויטרס כי חשבונו נפרץ, אך לא פירט על היקף הפגיעה או תוכן החומרים שנחשפו.

על פי הדיווח, קבוצת ההאקרים "Handala Hack Team" פרסמה באתר שלה כי פאטל "ימצא כעת את שמו ברשימת הקורבנות שנפרצו בהצלחה". רויטרס ציינה כי לא ניתן היה לאמת את האימיילים שפורסמו, אך דגימה מהחומרים שהועלו ונבדקו מצביעה על כך שנראה כי מדובר בתמהיל של תכתובות אישיות ומקצועיות מהשנים 2019–2010.

מיילים ותכתובות אישיות שעל פי החשד נגנבו ממחשבו של ראש ה-FBI, צילום: רשתות ערביות

ה-FBI לא הגיב עד כה לפניית התקשורת בנושא, וההאקרים לא השיבו לבקשות תגובה. הפרשה מתרחשת על רקע המתיחות הגוברת בין וושינגטון לטהרן ועימות סייבר מתמשך, שכלל בתקופה האחרונה גם פעולות אמריקאיות נגד נכסים דיגיטליים הקשורים לטהרן, במקביל לשורת ניסיונות תקיפת סייבר על מטרות אמריקניות המיוחסים לגורמים הקשורים לאיראן. הפרשה מעלה מציפה שאלות באשר לאבטחת מידע גם בקרב בכירים במערכת הביטחון האמריקנית.

קבוצת "חנדלה" אחראית לשורה של פריצות, בין היתר גם לגופים ישראלים. מוקדם יותר החודש פרצה הקבוצה לאתר האקדמיה העברית ללשון. בכניסה לאתר נראה הכיתוב באנגלית "אין צורך ללמוד עברית יותר. לא תצטרכו את זה עוד הרבה זמן" על גבי מסך שחור, ולצדו הלוגו של הקבוצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...