"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ברוב דחוק ובהתנגדות הדמוקרטים: אושר מינוי קאש פאטל לראשות ה-FBI

פאטל ידוע כאחד מתומכיו האדוקים של טראמפ וייכנס לתפקיד בזמן שהסוכנות מתמודדת עם פרישת בכירים, חקירת פרשיות טראמפ ואירועי המהומות בקפיטול • הדמוקרטים פנו לחוקר הכללי של ארה״ב, מיכאל הורוביץ, בדרישה לחקור את פאטל שכונה ״לא כשיר״ לתפקיד

,עודכן
0השמעה
קאש פאטל. צילום: AFP

ברוב דחוק של שני קולות, אישר הסנאט האמריקני את מינויו של קאש פאטל לראשות הבולשת האמריקנית, ה-F.B.I. פאטל ידוע כאחד מתומכיו האדוקים של הנשיא טראמפ וייכנס לתפקיד הבכיר בזמן שהסוכנות נמצאת תחת סערה, בין היתר בעקבות פרישה של בכירים וחלקה בחקירת פרשיות טראמפ ואירועי המהומות בקפיטול ב-6 לינואר.

כמנהל התשיעי של ה-FBI, מר פאטל יפקח על סוכנות רבת עוצמה עם כ-38,000 עובדים ותקציב של מעל 10 מיליארד דולר. בהובלת הסוכנות, הוא יידרש להגן על ארה״ב מפני טרור, פשיעה ושחיתות פוליטית, יחד עם האיומים מצד מעצמות מתחרות כמו סין ורוסיה. בעברו של פאטל עבודה בחטיבה לביטחון לאומי של משרד המשפטים, ובממשל טראמפ הראשון כיהן כמנהל בכיר ללוחמה בטרור במועצה לביטחון לאומי.

הדמוקרטים בסנאט קיוו לעכב את המינוי, כאשר חלקם ציטטו את דבריו של פאטל לפיהם יתנקם בשמו של טראמפ, וכן לאור סירובו להודות בתוצאות הבחירות לנשיאות בשנת 2020. בעבר דווח ברשת NBC כי בראיון שהעניק ב-2023 אמר פאטל התראיין כי ״נרדוף אחרי האנשים ששיקרו בתקשורת לגבי אזרחים אמריקניים, ושעזרו בבחירות לביידן״.

״באם זה אזרחי או פלילי, נבדוק את זה״, הוסיף בראיון לפודקאסט של איש תקשורת הימין סטיב באנון. בפברואר אשתקד פאטל התנער מדבריו ושיבח את עבודת התקשורת, וניתן לשער כי דבריו הוצאו מהקשרם שכן התכוון בעיקר לאלו שעברו על החוק. ״בעצם אמרתי שאנחנו הולכים להשתמש בחוקה ובבתי המשפט כדי לרדוף אחרי אנשים מבחינה פלילית ואזרחית - אם הם יפרו את החוק״, אמר בנושא.

בשימוע המקדים שנערך לפאטל בוועדת המשפט של הסנאט האשימו הדמוקרטים את הראשון כי היה מעורב בעזיבה של פקידים רבים בתוך הסוכנות, שרבים היו מעורבים בחקירות נגד הנשיא טראמפ או חששו לעתידם בסוכנות בשל חלקם בחקירת האירועים בקפיטול ב-6 לינואר. ״אין לי עניין או רצון לחזור אחורה״, אמר בעדותו בפני וועדת המשפט. ״לא תהיה פוליטיזציה של הסוכנות ולא יהיו פעולות תגמול של אף אחד בתוך הסוכנות״.

הדמוקרטים אף פנו לחוקר הכללי של ארה״ב, מיכאל הורוביץ, בדרישה לחקור את פאטל שכונה ״לא כשיר״ לתפקיד על ידי הסנאטור הדמוקרטי ריצ׳רד דורבין מאילינוי. מנגד, ג׳ון ת׳ון, הסנאטור הרפובליקני מדרום דקוטה, שיבח את פאטל ואמר כי הוא מצפה לעבוד איתו ״כדי לשקם את היושרה של הסוכנות ולהתמקד במשימותיה הקריטיות״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר