"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גרף הון: קושנר גייס כספים לקרן שלו במהלך המו"מ על עזה

גורמים סיפרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי חתנו של הנשיא טראמפ והשליח המיוחד שלו למזרח התיכון עסק בהשגת השקעות לעסקיו במהלך פגישות עם שליטי מדינות במזה"ת • על פי הדיווחים, קושנר הצליח לגייס 5 מיליארד דולרים

,עודכן
0השמעה
ג'ארד קושנר על הבמה בדאבוס. הציג את החזון הכלכלי-מדיני-ביטחוני של עזה. צילום: אי.אף.פי

ג'ארד קושנר, אחד ממנהלי המשא ומתן הראשיים של ממשלת ארה"ב במזרח התיכון, מנסה לגייס עוד כסף עבור חברת ההשקעות הפרטית שלו מממשלות באזור.

איוונקה טראמפ וג׳ראד קושנר בכפר עזה \ צילום: נתן וויל, דוברות הכנסת

קושנר, חתנו של הנשיא טראמפ, שוחח עם משקיעים פוטנציאליים בשבועות האחרונים על גיוס 5 מיליארד דולר או יותר עבור Affinity Partners, חברת ההשקעות שלו, כך על פי חמישה אנשים המעורים בשיחות ולא הורשו לדבר בפומבי עליהן.

כחלק ממאמצי גיוס הכספים, נציגי Affinity כבר נפגשו עם קרן ההשקעות הציבורית של ערב הסעודית, המשקיעה את תמורת עתודות הנפט העצומות של הממלכה, כך אמרו שניים מהאנשים שקיבלו עדכונים בשיחות. PIF מובלת על ידי יורש העצר מוחמד בן סלמאן, שיצר קשרים הדוקים עם קושנר וממשל טראמפ. PIF, שכבר היא המשקיעה הגדולה והמוקדמת ביותר ב-Affinity, השקיעה 2 מיליארד דולר זמן קצר לאחר סיום ממשל טראמפ הראשון.

ג'ארד קושנר,צילום: אי.אף.פי

כחלק מהעסקה, יש לתת לסעודים את ההזדמנות הראשונה להשקיע במהלך כל ניסיון עתידי של Affinity לגייס כספים, אמרו שני האנשים. קרנות עושר ריבוניות אחרות מהמזרח התיכון שהשקיעו קודם לכן ב-Affinity, כולל אלו באיחוד האמירויות הערביות ובקטאר, צפויות גם הן לקבל דרישות נוספות, אמרו האנשים.

גיוס הכספים של קושנר צפוי להימשך במשך רוב השנה. המאמצים מראים את טשטוש הגבולות בין שירות ציבורי למטרת רווח פרטי במהלך כהונתו השנייה של טראמפ. רק לפני מספר שבועות, בתפקידו כ"שליח השלום" של טראמפ, נפגש קושנר בז'נבה עם שר החוץ של איראן. קמפיין ההפצצות של ארה"ב וישראל באיראן החל זמן קצר לאחר שפגישות אלו הסתיימו ללא הסכם על תוכנית הגרעין של איראן.

בינואר, קושנר נסע לדאבוס, שוויץ, כחלק מהמשלחת הרשמית של ארה"ב בפורום הכלכלי העולמי, שם חשף את תוכנית ממשל טראמפ ל"עזה חדשה". במהלך ביקורו בדאבוס, קושנר דן גם בתוכניותיו לגייס מיליארדי דולרים בהשקעות חדשות עבור Affinity בפגישות פרטיות עם מנהיגים עסקיים בינלאומיים, כך אמרו שני אנשים המעורים בשיחות.

מנהיגי "מועצת השלום" בוועידה בדאבוס,צילום: AFP

רק בדצמבר 2024, קושנר רמז כי לא יבקש עוד כסף עבור Affinity במהלך כהונתו השנייה של טראמפ. באותו חודש, הוא אמר לפודקאסטר פטריק או'שונסי כי הוא "ינסה למנוע כל סכסוך באופן מקדים".

"אנחנו לא צריכים לגייס הון בארבע השנים הבאות", הוסיף קושנר. נראה שזה השתנה. בחומרים שסופקו למשקיעים פוטנציאליים השנה ונבדקו על ידי הניו יורק טיימס, Affinity ציינה כי יותר משלושה רבעים מתוך כ-5 מיליארד הדולר שגייסה מאז הקמתה כבר הוצאו על השקעות בחברות כמו Phoenix Financial, חברת ביטוח ישראלית, ו-Revolut, סטארט-אפ טכנולוגיה פיננסית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר