פוגעים לטרור בכיס: ארה"ב הטילה סנקציות על עמותות המסייעות לחמאס

משרד האוצר שם על הכוונת ארגונים בינלאומיים הפועלים ללממן את הזרוע הצבאית של ארגון הטרור הפלסטיני • שר האוצר האמריקני סקוט בסנט אמר בהודעה כי "חמאס ממשיך לממן את הזרוע הצבאית שלו באמצעות ניצול של עמותות פיקטיביות התומכות בפעילות טרור"

מחבלי חמאס בעזה. צילום: אי.פי

ארצות הברית הודיעה היום (חמישי) על סנקציות חדשות נגד רשת עמותות הפועלת ברחבי העולם ומסייעת, לפי משרד האוצר האמריקני, במימון הזרוע הצבאית של חמאס.

צוותים מ"משרד הכלכלה" של חמאס עוצרים סוחרים שהפרו תמחור שנקבע בחאן יונס // רשתות ערביות

המהלך, שהוכרז על ידי משרד האוצר באמצעות המשרד לבקרת נכסים זרים (OFAC) מכוון נגד ארבע עמותות שלטענת וושינגטון פעלו במסווה של פעילות הומניטרית, אך בפועל העבירו כספים ומשאבים לטובת פעילות טרור של הארגון.

לפי הודעת הממשל, חמאס ממשיך להסתמך על שיטות הונאה כדי להסתיר את מקורות המימון שלו, בין היתר באמצעות ארגונים אזרחיים ועמותות צדקה. הכספים שנאספו דרך אותן עמותות סייעו לתמוך בפעילות הזרוע הצבאית של הארגון, גדודי עז א-דין אל-קסאם, האחראית לשורה של פיגועים ופעולות טרור.

שר האוצר האמריקני סקוט בסנט אמר בהודעה כי "חמאס ממשיך לממן את הזרוע הצבאית שלו באמצעות ניצול של עמותות פיקטיביות התומכות בפעילות טרור". לדבריו, "משרד האוצר לא יאפשר לחמאס להשתמש במגזר הצדקה כדי לקדם את מטרותיו האלימות, ונמשיך לפעול נגד הרשתות הללו בכל מקום שבו הן פועלות".

סקוט בסן, שר האוצר בממשל טראמפ, צילום: רויטרס

הסנקציות החדשות מתמקדות בארבע עמותות הפועלות בעיקר בטורקיה ובאינדונזיה: Ghazi Destek Dernegi (GDD) , Hayat Yolu, Palestinian White Hands Assistance and Solidarity Association, ו-Komite Nasional Untuk Rakyat Palestina (KNRP). לפי הודעת משרד האוצר, ארגונים אלה היו חלק ממנגנון גיוס כספים בינלאומי שבמסגרתו נאספו תרומות מחוץ למזרח התיכון והועברו לפרויקטים ברצועת עזה שנשלטים על ידי חמאס או מסייעים לפעילותו.

בהתאם להחלטה, כל הנכסים והאינטרסים של הארגונים שהוטלו עליהם סנקציות אשר מצויים בארצות הברית, או בשליטת אזרחים אמריקנים, יוקפאו באופן מיידי. בנוסף, נאסר על אזרחים וחברות אמריקניות לבצע כל עסקה או העברת כספים הקשורה לגופים אלה, אלא אם ניתן לכך אישור מיוחד ממשרד האוצר.

אנטישמיות בקמפוסים בארה"ב, צילום: אי.אף.פי

גורמים בממשל הדגישו כי מדובר במהלך נוסף במסגרת מאמצי ארצות הברית לפגוע במנגנוני המימון של חמאס ברחבי העולם. צעדים דומים ננקטו גם בינואר 2026 וביוני 2025, כחלק ממדיניות שמטרתה להקשות על הארגון לגייס כספים ולהפעיל רשתות תמיכה בינלאומיות.

לדברי משרד האוצר, המטרה המרכזית של הסנקציות אינה רק ענישה, אלא גם שינוי התנהגות מצד הגורמים המעורבים. עם זאת, הממשל הבהיר כי כל גוף פיננסי או גורם זר שימשיך לבצע עסקאות משמעותיות עם הארגונים שהוגדרו עלול להיחשף גם הוא לסנקציות משניות מצד ארצות הברית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר