"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בכיר ישראלי: "חוששים ממלחמה ללא סוף, שוקלים לסיים ללא הפלת המשטר"
על פי ה"וושינגטון פוסט", בכירים ישראלים חוששים מכניסה לביצה ללא מוצא • "כמובן שאנחנו רוצים להפיל את המשטר, אבל זו לא התוצאה היחידה האפשרית" • הגורם הבכיר ששוחח עם העיתון, הוסיף בהקשר של חיזבאללה: "ישראל מוכנה לנהל שיחות עם בכירים לבנונים, ובהם הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נוואף סלאם, במטרה להגיע להסכם הפסקת אש"
פטריית עשן ברחובות איראן. צילום: AFP

בכיר ישראלי: "חוששים ממלחמה ללא סוף, שוקלים לסיים ללא הפלת המשטר"

על פי ה"וושינגטון פוסט", בכירים ישראלים חוששים מכניסה לביצה ללא מוצא • "כמובן שאנחנו רוצים להפיל את המשטר, אבל זו לא התוצאה היחידה האפשרית" • הגורם הבכיר ששוחח עם העיתון, הוסיף בהקשר של חיזבאללה: "ישראל מוכנה לנהל שיחות עם בכירים לבנונים, ובהם הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נוואף סלאם, במטרה להגיע להסכם הפסקת אש"

דודי קוגן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בכירים ישראלים מתחילים לחשוש שהמלחמה באיראן תיהפך למלחמה פתוחה וללא סוף ברור, ומעלים אפשרויות לעצור את הלחימה לפני שהנזק לאזור ולכלכלה העולמית יעמיק, כך כתב היום (שני) פרשן ה״וושינגטון פוסט״ דיוויד איגנשיוס. לפי הפרשן, הבכירים אמרו כי ישראל עשויה להסתפק בהשגת היעדים הצבאיים בלבד, מבלי להפיל את המשטר.

פיצוצים בדובאי בעקבות תקיפה מאיראן

"כמובן שאנחנו רוצים להפיל את המשטר, אבל זו לא התוצאה היחידה האפשרית", אמר גורם ישראלי בכיר לאיגנשיוס. "ברגע שהמטרות הצבאיות המרכזיות יושמדו, ישראל תשיג את מטרותיה". לדבריו, "איראן לא תיכנע, אבל היא יכולה לשגר מסרים שמביעים הסכמה להפסקת אש בתנאים אמריקניים".

הדיון על סיום המלחמה נמצא עדיין בשלב מוקדם, וההחלטה הסופית נתונה במידה רבה בידי טראמפ, שממשיך לדרוש ניצחון ברור, כך לפי איגנשיוס. בראיון עם ה"טיימס אוף ישראל" אתמול (ראשון) אמר הנשיא כי ההחלטה תתקבל בתיאום עם נתניהו.

תקיפות צה"ל באיראן, צילום: רשתות ערביות

"אני חושב שזה (יהיה) במשותף... במידה מסוימת. אנחנו מדברים. אקבל החלטה בזמן הנכון, וכל הנתונים יילקחו בחשבון", אמר. עם זאת, גורם ישראלי בכיר המעורה בתוכניות המלחמה אמר לאיגנשיוס אתמול כי יש חלופות לדרישת הנשיא ל"כניעה ללא תנאי".

לפי איגנשיוס, הבכיר הישראלי, לצד גורמים נוספים שעמם שוחח הפרשן בימים האחרונים, מביעים חשש גובר מעלויות המלחמה: מדינות המפרץ הנחבטות ממטרות טילים איראניים, כלכלה עולמית הניצבת בפני עליות תלולות במחירי הנפט והגז שעלולות להוביל למשבר עולמי, וכן המחיר שטראמפ עצמו עלול לשלם, בעקבות חוסר הפופולריות של המלחמה.

תקיפה איראנית בבחריין, צילום: רשתות ערביות

"אני לא בטוח שזה באינטרס שלנו להילחם עד להפלת המשטר", אמר הגורם הישראלי לאיגנשיוס. "אף אחד לא רוצה סיפור אינסופי".

הגורם הישראלי אמר לאיגנשיוס כי הקמפיין הצבאי האמריקני-ישראלי מתקרב לנקודה שבה יושגו יעדיו המרכזיים: השמדת שרידי התוכנית הגרעינית האיראנית שנותרו לאחר ההפצצות האמריקניות ביוני 2025, מלאי הטילים הבליסטיים ומפעלי הנשק, לצד חיסול המנהיגות הבכירה של הצבא, המודיעין וכוחות ביטחון פנים.

"איראן לא תיכנע"

"כמובן שאנחנו רוצים להפיל את המשטר, אבל זו לא התוצאה היחידה האפשרית", אמר הגורם. "ברגע שהמטרות הצבאיות המרכזיות יושמדו, ישראל תשיג את מטרותיה". לדבריו, "איראן לא תיכנע, אבל היא יכולה לשגר מסרים שמביעים הסכמה להפסקת אש בתנאים אמריקניים".

לפי איגנשיוס, הגורם אינו מדבר בשם נתניהו, שאמר אתמול (ראשון) כי בשלב הבא של המלחמה ישראל שואפת "לערער את המשטר ולאפשר שינוי".

לפי איגנשיוס, למתכננים הישראלים ישנן דאגות נוספות. האחת, הסיכון שנתניהו יורה על מבצע קרקעי נרחב בלבנון להשלמת השמדת חיזבאללה. "אנחנו לא רוצים להיגרר לביצה", אמר הגורם, שהביע בנקודה אחרת את חששו מ"המדרון החלקלק של לבנון".

נשיא לבנון עאון. הביע רצון לפרק את חיזבאללה מנשקו, צילום: אי.אף.פי

הגורם הוסיף כי ישראל מוכנה לנהל שיחות עם בכירים לבנונים, ובהם הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נוואף סלאם, במטרה להגיע להסכם הפסקת אש. לדבריו, כוחות צה"ל נמצאים בלבנון כדי להשמיד את שרידי כוח רדואן באזור הגבול, "אך אנחנו לא מתכננים מבצעים קרקעיים נרחבים".
הדאגה השנייה היא שמירה על היחסים עם ארה"ב, על רקע מעמדה הרעוע של ישראל בשתי המפלגות האמריקניות. "לא נגרור את ארה״ב למלחמה אינסופית", אמר הגורם. "ישראל היא בעלת ברית אמינה, לא נטל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...