דונלד טראמפ, רגע אחרי שניצל מניסיון החיסול. צילום: AFP

נחשפה המזימה לחיסול טראמפ: סוכן איראני הורשע בניסיון רצח בארה"ב

סוכן מודיעין שפעל מטעם משמרות המהפכה הורשע בביהמ"ש פדרלי בעבירות טרור • אסיף מרצ’נט, בן 48, נשלח לארה”ב בשנת 2024 במטרה לגייס מתנקשים, כנקמה על חיסולו של קאסם סולימאני • הוא שילם מקדמה של 5,000 דולר עבור החיסול המתוכנן, לפני שנעצר ביולי 2024 בעת שניסה לעזוב את המדינה

סוכן מודיעין שהוכשר ופעל עבור משמרות המהפכה של איראן הורשע אמש (שישי) בבית משפט פדרלי בניו יורק בעבירות של רצח בשכר וניסיון לבצע מעשה טרור חוצה גבולות, לאחר שניסה לארגן התנקשות בפוליטיקאים ובבכירי ממשל אמריקנים על אדמת ארצות הברית. על פי הודעת משרד המשפטים האמריקני, הנאשם, אסיף מרצ'נט, בן 48, פעל במסגרת שליחות מטעם המשטר האיראני במטרה לגייס מתנקשים לביצוע החיסול.

אסיף מרצ'נט, שתכנן להתנקש בפוליטיקאים אמריקניים, צילום: מחלקת המשפטים של ארה"ב

על פי חומרי המשפט, מרצ'נט החל לעבוד עבור משמרות המהפכה כבר בסוף 2022 או בתחילת 2023, אז עבר הכשרה בתחום המודיעין והמעקב הנגדי. בשנת 2024 נשלח לארה"ב עם משימה חדשה: לגייס מתנקשים שירצחו אחד משלושה יעדים אפשריים, פוליטיקאי או בכיר ממשל אמריקני, כנקמה על חיסולו של מפקד כוח קודס לשעבר, קאסם סולימאני.

במהלך פעילותו בניו יורק יצר קשר עם אדם שלדעתו יוכל לסייע לו בגיוס מתנקשים, אולם אותו אדם פנה לרשויות והפך למקור מודיעיני עבור גורמי האכיפה.

בהמשך נפגש מרצ'נט עם אנשים שהציגו עצמם כמתנקשים להשכרה, אך בפועל היו סוכנים סמויים של רשויות החוק. במהלך הפגישות הציג בפניהם שלוש משימות אפשריות: גניבת מסמכים, ארגון מחאות באירועים פוליטיים, וכן חיסול של "אישיות פוליטית" בארה"ב.

ניסיון ההתנקשות בטראמפ, צילום: GettyImages

על פי העדויות, בין היעדים האפשריים שנדונו היו הנשיא דונלד טראמפ, הנשיא ג'ו ביידן ושגרירת ארצות הברית באו"ם לשעבר ניקי היילי, כאשר מרצ'נט הבהיר כי הבין שהיעד המרכזי הוא טראמפ. הוא אף שילם מקדמה של 5,000 דולר עבור ביצוע ההתנקשות, לפני שנעצר ביולי 2024 בעת שניסה לעזוב את המדינה.

סגן מנהל ה-FBI בניו יורק, ג'יימס ברנקל, אמר לאחר ההרשעה כי "בהכוונת המשטר האיראני, אסיף מרצ'נט תכנן להתנקש בפוליטיקאי אמריקני או בבכיר ממשל על אדמת ארה"ב".

לדבריו, "המזימה שסוכלה, שנבעה מרצון לנקמה על פעולות ארה"ב נגד המשטר האיראני, ביקשה לפגוע בלב הדמוקרטיה שלנו". ברנקל הוסיף כי ההרשעה "מדגימה את מחויבות ה-FBI להגן על המולדת מפני ניסיונותיו של המשטר האיראני להפעיל טרור נגד העם האמריקני".

מרצ'נט צפוי לעונש של עד מאסר עולם. התיק טופל בידי המחלקה לביטחון לאומי ופשיעת סייבר של התובע הפדרלי במחוז המזרחי של ניו יורק, בשיתוף כוח המשימה המשותף ללוחמה בטרור של ה-FBI בניו יורק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...