"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבית הלבן: עוד 4-6 שבועות למבצע באיראן; טראמפ רוצה להיות מעורב בבחירת ההנהגה

דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט אמרה כי מבצע "זעם אפי" מתקדם במהירות וכי היעדים המרכזיים כבר קרובים להשגה • לדבריה, המודיעין האמריקני כבר בוחן מועמדים אפשריים להנהגת איראן לאחר חיסול המנהיג העליון • עוד ציינה כי תקיפות הטילים האיראניות נגד ארה"ב ובעלות בריתה באזור ירדו ב-90% בתוך שישה ימים בלבד

,עודכן
0השמעה
טראמפ על רקע איראן. צילום: רויטרס

הבית הלבן מסר היום (שישי) עדכון מבצעי על הלחימה נגד איראן. דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט אמרה בתדרוך לעיתונאים כי מבצע "זעם אפי" מתקדם במהירות וכי היעדים המרכזיים כבר קרובים להשגה.

פטיש אוויר: מפציצים אסטרטגיים אמריקנים ממריאים לתקיפה באיראן // פיקוד מרכז של צבא ארה"ב

אחת הסוגיות המרכזיות שעלו בתדרוך נגעה לשאלת הנהגת איראן לאחר חיסולו של המנהיג העליון. לוויט ציינה כי הנשיא טראמפ מעוניין להיות מעורב בתהליך קביעת ההנהגה העתידית בטהרן. "ברור שזה האינטרס של ארצות הברית שאיראן לא תונהג עוד בידי משטר טרור קיצוני שקורא 'מוות לאמריקה' ומסתיר את שאיפותיו לפצצה גרעינית", אמרה.

עוד ציינה כי גורמי המודיעין האמריקניים כבר בוחנים מועמדים אפשריים להנהגה. "יש מספר אנשים שסוכנויות המודיעין והממשל האמריקני בוחנים, אבל איני יכולה לפרט מעבר לכך", הוסיפה.

בהמשך הדגישה כי לפי הערכת הממשל, המבצע צפוי להימשך עוד מספר שבועות. "מה שאומר הנשיא טראמפ הוא שהיעדים הניתנים להשגה של מבצע 'זעם אפי' צפויים להימשך כארבעה עד שישה שבועות, ואנחנו כבר נמצאים היטב בדרך להשיג אותם", אמרה.

.@PressSec: Of course it's in the best interest of the U.S. for Iran to no longer be led by a radical terrorist regime that chants "Death to America," and is lying to the U.S. and the world about their secret ambitions to possess a nuclear bomb.@POTUSdoes not want to see that.…pic.twitter.com/MQXZCyIKSY

— Rapid Response 47 (@RapidResponse47)March 6, 2026

לוויט הוסיפה כי בתוך שישה ימים בלבד נרשמו הישגים צבאיים משמעותיים נגד איראן. "הטבענו יותר מ-30 כלי שיט של הצי האיראני, והצי שלהם הוגדר כעת כבלתי כשיר ללחימה". בנוסף ציינה כי היכולת האיראנית להגיב בטילים בליסטיים נפגעה בצורה דרמטית. "תקיפות הטילים הבליסטיים האיראניות נגד ארצות הברית ובעלות בריתנו באזור ירדו ב-90% בתוך שישה ימים בלבד".

לדבריה, היעדים המרכזיים של המבצע כוללים שלושה מרכיבים: השמדת הצי האיראני, ניטרול איום הטילים הבליסטיים והבטחה כי איראן לא תוכל להשיג נשק גרעיני. "המשימה הכוללת היא לוודא שאיראן לעולם לא תוכל להחזיק שוב בנשק גרעיני", אמרה.

היא הדגישה גם את הפגיעה בשלוחות איראן באזור. "ראינו את חיזבאללה ואת החות'ים כמעט שלא מציבים התנגדות במהלך ששת הימים האחרונים", אמרה. במקביל הבהירה כי מבחינת הממשל תנאי הסיום של הלחימה ברורים. "כאשר הנשיא יקבע שאיראן כבר אינה מהווה איום על ארצות הברית ועל כוחותינו באזור – אז למעשה איראן תהיה במצב של כניעה ללא תנאי".

תקיפות בטהרן במהלך מבצע שאגת הארי,צילום: אי.פי.איי

במהלך התדרוך נשאלה לוויט גם על הביקורת שנשמעת בקרב חלקים מתנועת MAGA נגד המלחמה באיראן. היא דחתה את הטענות למחלוקת משמעותית בתוך המחנה וטענה כי התמיכה בנשיא נותרת רחבה. "אני רק אזכיר לאנשים ש-X אינו החיים האמיתיים", אמרה. לדבריה, "הנשיא טראמפ הוא המנהיג והיוצר של תנועת MAGA".

היא הוסיפה כי אין דבר שהוא יותר "אמריקה תחילה" מאשר לפגוע בטרוריסטים שהרגו ופצעו אנשי שירות אמריקנים, שקוראים "מוות לאמריקה" ומהווים איום על המולדת. לוויט סיכמה כי מדיניות החוץ של טראמפ נשענת על עקרון "שלום באמצעות עוצמה", וציינה כי הנשיא ניסה תחילה לפתור את המשבר באמצעים דיפלומטיים – אך לאחר מכן הפעיל "את העוצמה והיכולת האדירה של הכוחות המזוינים של ארצות הברית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר