"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי הביקורת שספגה: מזכירת ביטחון המולדת קריסטי נואם תסיים את תפקידה
למרות פרגונים שקיבלה מנשיא ארה"ב, מזכירת ביטחון המולדת תפנה את תפקידה לטובת הסנאטור הרפובליקני מארקוויין מולין • כהונתה התאפיינה במבצעי ענק אגרסיביים נגד מהגרים
השרה לביטחון המולדת קריסטי נואם. צילום: רויטרס

אחרי הביקורת שספגה: מזכירת ביטחון המולדת קריסטי נואם תסיים את תפקידה

למרות פרגונים שקיבלה מנשיא ארה"ב, מזכירת ביטחון המולדת תפנה את תפקידה לטובת הסנאטור הרפובליקני מארקוויין מולין • כהונתה התאפיינה במבצעי ענק אגרסיביים נגד מהגרים

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע היום (חמישי) כימזכירת ביטחון המולדת קריסטי נואםתעזוב את תפקידה, ובמקומה ימנה את הסנאטור הרפובליקני ממדינת אוקלהומה, מארקוויין מולין. נואם היא החברה הראשונה בממשלתו של טראמפ שעוזבת את תפקידה.

טראמפ בהצהרה שנייה במלחמה%3A "ננקום את מותם של חיילנו" %2F%2F מתוך חשבון ה-Truthsocial של הנשיא טראמפ

נואם, לשעבר מושלת דרום דקוטה, עמדה בראש מחלקת ביטחון המולדת מאז ינואר 2025. כהונתה התאפיינה במבצעי ענק אגרסיביים נגד מהגרים בהובלת סוכנות ההגירה ICE, אך נקלעה למשבר חמור לאחר שסוכניה ירו למוות בשני בני אדם במיניאפוליס. היא ספגה ביקורת קשה, גם מנבחרים רפובליקנים, וקריאות להדחתה הגיעו משתי המפלגות.

את ההודעה פרסם טראמפ ברשת Truth Social, וציין כי המינוי ייכנס לתוקף ב-31 במרץ. על נואם כתב הנשיא כי היא "השיגה תוצאות רבות ומדהימות, במיוחד בגבול״, ואמר שהיא תעבור לתפקיד השליחה המיוחדת לתוכנית "מגן האמריקות״, יוזמת ביטחון חדשה שתוכרז ביום שבת בדורל, פלורידה, ותתמקד בחצי הכדור המערבי.

את מולין תיאר טראמפ כ״לוחם MAGA ולשעבר לוחם MMA בלתי מנוצח״, וכתב כי ״מארקוויין יעבוד ללא לאות כדי לשמור על הגבול, לעצור את פשע המהגרים, הרוצחים והפושעים מלהיכנס לארצנו באופן בלתי חוקי, ולהפוך את אמריקה לבטוחה שוב״.

מולין הוא אמריקני ילידי, היחיד שמכהן כיום בסנאט האמריקני.
פיטוריה של נואם מגיעים על רקע הדיונים בקונגרס השבוע, שבהם ספגה ביקורת חריפה גם מצד חברי הקונגרס הרפובליקנים. במוקד הביקורת: מסע פרסום בעלות 220 מיליון דולר שבו הופיעה נואם עצמה, ושנועד לעודד מהגרים בלתי חוקיים לעזוב את ארה"ב מרצונם. בראיון לרויטרס היום הכחיש טראמפ כי אישר את מסע הפרסום מראש, בניגוד לדבריה של נואם בפני הקונגרס.

מעבר לאירועים במיניאפוליס והשערוריות הקשורות בנושא, ספגה נואם ביקורת על ניהול תקציב המחלקה, על הקצב האיטי של העברת כספי סיוע לאסונות טבע דרך FEMA, ועל הצניחה החדה במספר העובדים בגופי הפיקוח הפנימיים של המחלקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...