סופת השלגים ההיסטורית שפוקדת ביממה האחרונה את צפון-מזרח ארה"ב ממשיכה לשתק מיליוני תושבים, עם שיאי שלג חדשים, הפסקות חשמל נרחבות וביטול המוני של טיסות. בניו יורק, מסצ'וסטס, רוד איילנד, ניו ג'רזי וקונטיקט נרשמו הצטברויות של יותר מ-60 ס"מ של שלג, כאשר באזורים מסוימים נמדדו אף יותר מ-90 ס"מ.
בניו יורק, נכון לשעות הצהריים בארצות הברית, נמדדו 50 ס"מ בסנטרל פארק, נתון שמציב את הסופה במקום התשיעי ברשימת סופות השלג הגדולות בתולדות העיר מאז 1869. באזורים אחרים במדינה נרשמו כמויות גבוהות יותר: בגרסמיר שבסטטן איילנד נמדדו כ-61 ס"מ, ובסנטרל אייליפ שבלונג איילנד דווח על כ-79 ס"מ. שירות מזג האוויר הלאומי הזהיר מפני תנאי "וייטאאוט" (whiteout) בשל רוחות עזות שהגיעו למהירויות של עד כ-72 קמ"ש.
השלג החל לרדת כבר ביום ראשון והתחזק במהלך הערב, כאשר ביום שני נמשכו המשקעים הכבדים לאורך רוב שעות היום. בעיר ניו יורק הוטל איסור נסיעה לא חיונית, שהוסר בהמשך היום, אך הרשויות הדגישו כי הכבישים נותרים חלקים ומסוכנים. בתי הספר הציבוריים בעיר נסגרו ביום שני, אך צפויים לשוב ללימודים ביום שלישי.
במסצ'וסטס נרשמו נתונים חריגים אף יותר. בדרום-מזרח המדינה דווח על יותר מ-60 ס"מ של שלג, כאשר בניו בדפורד נמדדו כ-76 ס"מ ובסומרסט כ-79 ס"מ. מושלת המדינה הטילה איסור נסיעה במחוזות בריסטול, פלימות' וברנסטייבל. רוחות במהירות של כ-130 קמ"ש היכו בחופים .
ברוד איילנד נשבר שיא היסטורי: בנמל התעופה של פרובידנס נמדדו כ-83 ס"מ, מעל השיא שנקבע בסופת 1978. בעיר וורוויק דווח על כ-92 ס"מ. מושל המדינה הודיע כי מצב החירום ואיסור הנסיעה יישארו בתוקף במהלך הלילה, והמצב ייבחן מחדש בשלישי בבוקר.
הפגיעה בתעופה הייתה דרמטית: יותר מ-11 אלף טיסות בוטלו ברחבי ארצות הברית, רבות מהן בשדות התעופה המרכזיים של החוף המזרחי. בסך הכל, יותר מ-500 אלף לקוחות חשמל, בהם בתי אב ועסקים, נותרו ללא חשמל ברחבי צפון-המזרח בשיא הסופה.
חרף היחלשות הדרגתית של המשקעים, הרשויות מזהירות כי רוחות חזקות וקרח על הכבישים ימשיכו להקשות על פעולות הפינוי והניקוי גם בשעות הערב והלילה. בצפון -מזרח ארה"ב נערכים כעת לימים ארוכים של התאוששות וניקוי, לאחר אחת מסופות השלגים הקשות והמשמעותיות שנרשמו באזור בשנים האחרונות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
