מושל מינסוטה טים וולז השווה הלילה (בין ראשון לשני) בין הרדיפה של כוחות משטרת ההגירה, סוכני ICE, נגד מהגרים בלתי חוקיים במדינתו, לבין הרדיפה של הנאצים אחרי אנה פרנק.
Walz again compares enforcing our nation's immigration laws to Nazi Germany: "Many of us grew up reading that story of Anne Frank. Somebody's going to write that children's story about Minnesota."
A truly disturbed, unstable individual. pic.twitter.com/R8vUNAYHaX
— Rapid Response 47 (@RapidResponse47) January 25, 2026
בהצהרה שנשא הלילה בעקבות הירי האחרון במיניאפוליס, אמר מושל מינסוטה, שכזכור היה עתיד להיות סגן הנשיא תחת המועמדת קמלה האריס כי "יש לנו ילדים במינסוטה שמתחבאים בבתים שלהם, מפחדים לצאת החוצה, רבים מאיתנו קראו את הסיפור של אנה פרנק, מישהו הולך לכתוב את הסיפור הזה (של אנה פרנק), על ילדי מינסוטה".
התגובות הזועמות ברשת לא איחרו לבוא. בעמוד התגובה המהירה (rapid response) של הבית הלבן נאמר כי "וולז שוב פעם משווה את אכיפת חוקי ההגירה ההגירה שלנו לגרמניה הנאצית – זה אדם מופרע ולא יציב". סטיבן מילר, סגן ראש הסגל בבית הלבן והאחראי על מדיניות ההגירה, הוסיף כי "הרטוריקה של ההסתה הזו תכליתה להביא להתקפות נגד סוכני ICE"
חבר בית הנבחרים הרפובליקני רנדי פיין, תקף בחריפות את ההצהרה, אך גם עקץ את הבכירים היהודים במפלגה הדמוקרטית, אלה המתנגדים בחריפות לפעילות של ICE במינסוטה ובכלל: "להשוות את הגירוש של מהגרים בלתי חוקיים לשואה זה אנטישמי, ודוחה. האם היהודים הדמוקרטים יגנו אותו? אני בספק".
גם מגישים יהודים בכירים לא שתקו. בתיה אונגר סרגון, מגישה בערוץ התקשורת newsnation אמרה: "זה מעבר למחליא. המושל וולז משווה יהודים חפים מפשע, שהגסטפו צדו אחריהם כדי להשמיד אותם, אנשים שהיו אזרחים של מדינותיהם – למהגרים בלתי חוקיים שהם רוצחים, אנסים, פועלים באלימות על רקע ומתעללים בילדים, אותם שוטרי ICE מחפשים לגרש, כי הם הפרו את החוקים שלנו שוב ושוב".
ברשתות גם בחרו להזכיר לוולץ מי הייתה אנה פרנק: "אנה פרנק הייתה נערה בת 14 שנאלצה להסתתר משום שנאצים גרמנים גירשו יהודים באופן שיטתי למחנות ריכוז, שם הם נרצחו בגז או הועסקו כעבדים עד המוות . היא וכל משפחתה נלכדו בסופו של דבר. כולם מלבד אביה מתו בברגן בלזן.ICE מגרשים מהגרים בלתי חוקיים בחזרה לארצות מוצאם. שני המקרים לא דומים כלל, ולא, "יומנה של אנה פרנק" לא היה סיפור ילדים. אמרה מזעזעת לחלוטין. אין לי מילים לתאר את זה. טים וולז הוא בושה".
לא מדובר בהתבטאות הראשונה והלא ראויה בלשון עדינה של וולז, עוד ב-17 במאי שנה שעברה אמר המושל: "הגסטפו המודרני של טראמפ שולף אנשים מהרחובות ואין לדעת אם הם חפים מפשע".
ההצהרה האחרונה של מושל מינסוטה הגיעה לאחר עוד אירוע ירי במעורבות שוטרי ICE, שוב פעם במיניאפוליס - שהציתה מחדש את ההפגנות בעיר, גם בקור המקפיא שמכה במדינה. השוטרים ירו למוות באלכס פרטי, אזרח אמריקני בן 37, בעת שהיו בפעילות השוטפת לעצירת מהגרים בלתי חוקיים.
פרטי, אח בטיפול נמרץ בבית החולים של משרד החיילים המשוחררים במיניאפוליס, תועד בסרטונים מהזירה כשהוא עומד ברחוב ומצלם את פעילות הסוכנים במהלך מבצע אכיפה של רשויות ההגירה. בסרטונים נראה פרטי מחזיק טלפון ביד ימין כשהוא ניגש לסייע לאישה שנדחפה לקרקע על ידי סוכן.
הסוכנים הפילו אותו לקרקע והחל עימות בינו לבינם, ואז נראה אחד מהם לכאורה שולף ממנו אקדח שהיה תלוי על חגורתו, אותו החזיק ברישיון. רגעים לאחר מכן הוא נורה מטווח קצר, בעודו מרותק לקרקע.
בעדות רשמית שהוגשה לבית המשפט הפדרלי במינסוטה, מתאר עד ראייה כי פרטי ניגש לסייע לאישה ואז הותקף בעצמו. “לא ראיתי אותו נוגע באף אחד מהם. הוא לא נראה כאילו הוא מתנגד, רק ניסה לעזור”, כתב. לדבריו, “הסוכנים הפילו אותו לקרקע, וארבעה או חמישה מהם פשוט התחילו לירות בו. לא ראיתי אותו מחזיק או מושיט יד לאקדח”.
מנגד, מפקד משמר הגבול גרגורי בובינו אמר כי “הקורבנות הם סוכני משמר הגבול” וכי “רשויות אכיפת החוק לא תוקפות אף אחד”. מזכירת המשרד לביטחון המולדת, קריסטי נואם, אמרה לפוקס ניוז כי פרטי “הפריע למבצע אכיפה, וזו עבירה פדרלית. כשהסוכנים ניסו לגרום לו להתרחק, הוא נעשה תוקפני והתנגד להם”.
שליח טראמפ למאבק באנטישמיות, יהודה קפלון, הגיב על הערותיו של וולז בעמוד ה־X שלו: "בורות מסוג כזה מוזילה את זוועת השואה. אנה פרנק שהתה באמסטרדם כחוק ופעלה בהתאם לחוק ההולנדי. היא נלקחה בכפייה למחנה השמדה בגלל הגזע והדת שלה. לסיפור שלה אין שום קשר להגירה בלתי חוקית, הונאה והפקרות החוק שפוקדות את מינסוטה כיום".
Ignorance like this cheapens the horror of the Holocaust. Anne Frank was in Amsterdam legally and abided by Dutch law. She was hauled off to a death camp because of her race and religion. Her story has nothing to do with the illegal immigration, fraud, and lawlessness plaguing… https://t.co/apOWNLE7Bv
— Ambassador Rabbi Yehuda Kaploun (@StateSEAS) January 26, 2026
והוסיף: "יש לשבח את אנשי אכיפת החוק האמיצים שלנו, ולא להכתים אותם בהשוואה אנטישמית ובורה היסטורית שכזו."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו