טראמפ על איראן: ״מקווים שלא תהיה פעולה נוספת"

"מנעתי את מותם של אלפים באיראן" אמר טראמפ בראיון ל-CNBC • "הם עמדו לתלות אלפי בני אדם, אמרתי להם לא לעשות את זה" • עוד הוסיף : "אם לא היינו מכים בהם, היה להם נשק גרעיני מזמן"

טראמפ בכנס הכלכלי העולמי בדאבוס. צילום: AFP

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ התראיין הערב (רביעי) ל-CNBC ואמר כי "התקווה היא שלא תהיה פעולה נוספת מול איראן". כשנשאל אם יש להישאר דרוכים מולם ענה: "כן".

"מנעתי מותם של אלפים", הוסיף טראמפ. "יותר מזה, היה דבר אחד ספציפי שבאמת תפס אותי. הם עמדו לתלות - תלייה מהסוג הישן - 837 אנשים ביום חמישי. אני אמרתי להם - 'אתם לא יכולים לעשות את זה. אם תעשו את זה, זה ייגמר רע'. אני לא רוצה להיכנס בדיוק למה שאמרתי, אבל דברים קשים. והם ביטלו את זה, בתקווה לצמיתות. בינתיים, הסנקציות המשניות יימשכו".

טראמפ מתייחס לאיראן בראיון ל-CNBC: "מנעתי מוות של אלפים" // CNBC

כזכור, נשיא ארה״ב הודיע בתחילת חודש ינואר, כי "החל באופן מיידי", כל מדינה שתקיים מסחר עם איראן תשלם מכס של 25% על כל המסחר הנעשה עם ארה״ב. הנשיא הוסיף כי מדובר "בהוראה סופית ומוחלטת".

"יורים ללא הבחנה"

"אנחנו מקווים שלא תהיה פעולה נוספת, אבל, אתה יודע, הם יורים באנשים ללא הבחנה ברחובות", הוסיף בראיון. "הם עמדו לתלות 830-837 בני אדם, רובם צעירים".

האם צריך להישאר דרוכים מול איראן? "אני מניח שכן. מדובר במקום קשוח, הכנו אותם מאוד חזק, אם לא היינו מכים בהם, היה להם נשק גרעיני מזמן - חודש אחרי. הזמנו 25 מטוסי B2 נוספים, הם היו בלתי ניתנים לאיתור. כל אחת מהפצצות פגעה במטרה שלה. נראה איפה הם עכשיו מה יעשו עם הגרעין. הם לא יכולים לעשות זאת (להשיג נשק גרעיני)".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר