"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הסלמה נוספת: מטוסי קרב אמריקניים חגים מעל מפרץ ונצואלה
לראשונה מאז פרץ העימות בין וושינגטון וקראקס, מטוסי קרב וביון אמריקניים נצפו בשטחה האווירי של המדינה הדרום אמריקנית • בפנטגון ניסו להרגיע: "מדובר בפעולה שגרתית"
מטוסי F-18 על נושאת מטוסים. צילום: אי.פי

הסלמה נוספת: מטוסי קרב אמריקניים חגים מעל מפרץ ונצואלה

לראשונה מאז פרץ העימות בין וושינגטון וקראקס, מטוסי קרב וביון אמריקניים נצפו בשטחה האווירי של המדינה הדרום אמריקנית • בפנטגון ניסו להרגיע: "מדובר בפעולה שגרתית"

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שני מטוסי קרב אמריקאים חגו ביום שלישי סביב מפרץ ונצואלה, במה שנראה כהסלמה של מעשי האיבה המתמשכים של ממשל טראמפ כלפי המדינה הדרום אמריקאית ומנהיגה השמאלני, ניקולס מדורו.

"כן לשלום%2C לא למלחמה"%3A שליט ונצואלה פתח במחול סוחף \ רשתות חברתיות

מקומיים וכלי תקשורת בדרום אמריקה עקבו אחר הטיסות בזמן אמת באמצעות אתרים כמו FlightRadar24, שהראו זוג מטוסי F/A-18 סופר הורנט טסים יחד לתוך מפרץ ונצואלה הצר במשך כ-40 דקות. המטוסים טסו מצפון למרקאיבו, העיר המאוכלסת ביותר בוונצואלה.

FlightRadar24 תיאר את הטיסות כנצפות ביותר באתר בציוץ. זוג מטוסי לוחמה אלקטרונית מדגם EA-18G Growler של חיל הים טסו גם הם מצפון למפרץ ונצואלה ביום שלישי, על פי אזור המלחמה.

ונצואלה טוענת שהמפרץ הוא חלק משטחה הלאומי. אך ארצות הברית ערערה באופן היסטורי על הגדרות גבולותיה של ונצואלה, וטענה שהן נוגעות למים בינלאומיים ולמרחב האווירי.

משרד המלחמה האמריקני המעיט בחשיבות ההתפתחות בהצהרה שנתן לכלי התקשורת. "המחלקה מבצעת פעולות שגרתיות וחוקיות במרחב האווירי הבינלאומי, כולל מעל מפרץ ונצואלה", כתב גורם רשמי בפנטגון. "נמשיך לטוס בבטחה, במקצועיות ובהתאם לחוק הבינלאומי כדי להגן על המולדת, לפקח על פעילות בלתי חוקית ולתמוך ביציבות ברחבי אמריקה".

ההוראה הייתה "להרוג את כולם". הפגיעה הקטלנית בסירת סוחרי הסמים מול חופי טרינידד, צילום: אי.אף.פי

הטיסות המדווחות מגיעות על רקע מתחים גוברים בין שתי המדינות בנוגע למיתוג מחדש של סוחרי סמים כלוחמים אויבים על ידי ממשל טראמפ. הקמפיין הצבאי של טראמפ נגד מבריחי סמים בינלאומיים שהואשמו הרג עד כה כ-87 בני אדם מול חופי מדינות אמריקה הלטינית.

מבקרים רואים בפעולות צבאיות אלה בלתי חוקיות, ומסתכמות בקושי בהריגה ללא משפט. מתקפה המשך שנעשתה לאחרונה, בה נהרגו שני ניצולים של מתקפה אמריקאית על כלי שיט חשוד בסמים, הובילה כמה חברי קונגרס לגנות את שר ההגנה פיט הגסת', בטענה שתקיפת מטרות חסרות הגנה שאינן מהוות איום, עלולה להוות פשע מלחמה.

הבטיח למחוקקים כי אין כוונה לפתוח במלחמה בוונצואלה. פיט הגסת', צילום: אי.פי

טראמפ אמר כי "ימי מדורו ספורים", בראיון לפוליטיקו שפורסם ביום שלישי. הוא גם חזר על נשבע להרחיב את המערכה הצבאית נגד סוחרי סמים לשטח ונצואלה, ואמר "אנחנו הולכים לפגוע בהם ביבשה בקרוב מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...