"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לא פוסח על אף אחד: מהגרת המקורבת לדוברת הבית הלבן נעצרה
רשויות ההגירה בארה״ב עצרו את ברונה קרולין פריירה, תושבת ברזיל ואמו של אחיינה של דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט • המעצר נעשה על רקע מדיניות הגירוש המורחבת של הנשיא דונלד טראמפ
אימו של אחיינה של קרולין לוויט נעצרה. צילום: אי.פי

לא פוסח על אף אחד: מהגרת המקורבת לדוברת הבית הלבן נעצרה

רשויות ההגירה בארה״ב עצרו את ברונה קרולין פריירה, תושבת ברזיל ואמו של אחיינה של דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט • המעצר נעשה על רקע מדיניות הגירוש המורחבת של הנשיא דונלד טראמפ

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רשויות ההגירה בארה״ב עצרו את ברונה קרולין פריירה, תושבת ברזיל ואמו של אחיינה של דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט - כך אישרו אתמול גורמים במשרד לביטחון המולדת (DHS). המעצר, שנעשה על רקע מדיניות הגירוש המורחבת של הנשיא דונלד טראמפ, מדגיש את היקף היד הקשה שנוקט הממשל גם כלפי תושבים ותיקים וללא עבר פלילי.

קרולין פריירה, תושבת ברזיל ואמו של אחיינה של דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט, צילום: AFP

לפי משרד הביטחון הפנים, פריירה נכנסה לארה״ב באשרת תייר ולא עזבה בזמן. עם זאת, עורך דינה, ג'פרי רובין, טוען כי היא הייתה בתהליך לקבלת תושבות קבע, וכי בעבר זכתה להגנה מגירוש במסגרת תוכנית המיועדת למהגרים שהובאו לארה״ב בילדותם. פריירה נעצרה בעיר רוויר שבמסצ'וסטס, סמוך לבוסטון, והיא מוחזקת במתקן מעצר של רשות ההגירה בלואיזיאנה.

על פי נתוני רשויות ההגירה, יותר משני שלישים מבין כ־53 אלף העצורים, נכון ל־15 בנובמבר, אינם בעלי עבר פלילי. עם זאת, המשרד לביטחון המולדת מסר כי לפריירה היה מעצר קודם בגין תקיפה - פרט שרויטרס לא הצליחה לאמת.

הפגנות של מהגרים בארה"ב, צילום: GettyImages

גורם המקורב למשפחת לוויט אישר כי פריירה היא אמו של אחיינה של דוברת הבית הלבן קרולין לוויט. עוד צוין כי הילד מתגורר מאז לידתו עם אביו, מייקל לוויט, בניו המפשייר - ומעולם לא התגורר עם האם.

במשרד לביטחון המולדת הדגישו כי “תחת הנשיא טראמפ והשר נאום, כל אדם השוהה בארה״ב שלא כחוק - חשוף לגירוש”. עורך הדין רובין תקף את המהלך וטען כי הממשלה “עושה שימוש לרעה בכוחות שהופקדו בידיה”, וכי מדובר ב“גירוש המוני שרירותי”.

הפגנה לגירוש המהגרים מארה"ב, צילום: אי.פי

אחותה של פריירה, גרזיאלה דוס סנטוס רודריגז, פתחה עמוד גיוס תרומות שמטרתו להשיג 30 אלף דולר לכיסוי הוצאות משפט. בדף צוין כי פריירה “אם מסורה ועובדת קשה”, ושעשתה כל שניתן כדי “לבנות חיים יציבים והגונים”. לפי המשפחה, מעצרה הוא “מכה קשה במיוחד” עבור בנה בן ה־11, שמקווה מדי יום שתשוב הביתה לפני החגים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...