על רקע פסל החירות בניו יורק, מאות צעירים ישראלים־אמריקנים חגגו הלילה (בין ראשון לשני) את ראש השנה בהפלגה חגיגית שארגנה המועצה הישראלית-אמריקנית (IAC) במסגרת תוכנית EDGE, רשת הצעירים של הארגון.
האירוע נועד לשדר מסר של חוסן, אחדות ומחויבות לדור הבא, כשהמשתתפים שילבו בין מסורת יהודית ואווירה קהילתית לבין קריאה לשחרור כל החטופים.
הספינה, שעוטרה בדגלי ישראל וארה"ב, שימשה סמל מוחשי לגשר החזק המחבר בין שתי המדינות. במהלך ההפלגה, הצעירים הרימו כוסית לשנה החדשה, טבלו תפוחים בדבש ולקחו חלק בחגיגה המשלבת זהות, חזון ורוח קהילתית.
"האירוע הזה הוא לא עוד מסיבה" אמרה טל שוסטר, יו״ר משותפת של הנהגת IAC הארצית. "זוהי הצהרה של עוצמה, שייכות ומנהיגות. צעירים ישראלים ואמריקנים, יהודים ובני בריתם, ניצבים יחד ופותחים שנה של אחדות והשפעה".
האירוע נערך כחלק מהרחבת יוזמות ההעצמה האזרחית של ה-IAC, הכוללות עידוד מעורבות פוליטית, חינוך לבחירות והכשרת מנהיגים. הארגון, שמוביל את קידום ההשתתפות האזרחית של הקהילה הישראלית־אמריקנית, מבקש להבטיח כי לקול הזה יהיה משקל בעיצוב עתיד ארה"ב.
האוכל שהוגש בהפלגה הוזמן משלל עסקים ישראליים בניו יורק, גם מתוך רצון לחזק להביע סולידריות איתם לאחר הקמפיינים האנטי-ישראליים כנגדם בשנתיים האחרונות. מהמארגנים נמסר כי יהודים אמריקנים רבים שאינם ישראלים לקחו חלק באירוע.
עם חלוף הספינה על פני פסל החירות, הזכירו המארגנים למשתתפים את הערכים המשותפים לישראל ולארה"ב — חירות, הזדמנות והברית הבלתי ניתנת לערעור בין שתי המדינות.
תוכנית EDGE, הפועלת בפריסה ארצית, מחברת ומעצימה צעירים ישראלים־אמריקנים באמצעות רשתות עסקיות, פעילות תרבותית וחברתית, מעורבות אזרחית ובניית קהילה דינמית השואבת השראה מישראל ומשגשגת באמריקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
