"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גם ניו יורק מצדיעה לו: נחנך פארק חדש על שם סרן עומר נאוטרה ז"ל
נאוטרה, נכד של ניצולי שואה ובן למשפחה אמריקנית־ישראלית, צויין כדמות מופת של אומץ לב, הקרבה ואהבת עם ישראל, ועתה יונצח הפארק בשמו בלב הקהילה שבה גדל • בטקס חניכת הפארק השתתפו נציגי קהילה רבים, בכירי ממשל מקומי וארצי, אנשי הקהילה היהודית, מפקדי גדוד 77 של צה״ל וותיקי צבא ארה״ב, וכוחות משטרה שהפגינו נוכחות וסולידריות
הפארק על שם עומר נאוטרה ז"ל בניו יורק. צילום: מטה משפחות החטופים

גם ניו יורק מצדיעה לו: נחנך פארק חדש על שם סרן עומר נאוטרה ז"ל

נאוטרה, נכד של ניצולי שואה ובן למשפחה אמריקנית־ישראלית, צויין כדמות מופת של אומץ לב, הקרבה ואהבת עם ישראל, ועתה יונצח הפארק בשמו בלב הקהילה שבה גדל • בטקס חניכת הפארק השתתפו נציגי קהילה רבים, בכירי ממשל מקומי וארצי, אנשי הקהילה היהודית, מפקדי גדוד 77 של צה״ל וותיקי צבא ארה״ב, וכוחות משטרה שהפגינו נוכחות וסולידריות

אור שקד, שליח "היום" בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מאות אנשים התכנסו אתמול (ראשון) בפליינוויו שבעיירת אוייסטר ביי, במדינת ניו יורק, לטקס מרגש לחנוכת פארק ע"ש סרן עומר נאוטרה, בן 21, שנפל בשבעה באוקטובר בעת שירותו כמפקד מחלקת טנקים בגדוד 77.

נאוטרה, נכד של ניצולי שואה ובן למשפחה אמריקנית־ישראלית, צויין כדמות מופת של אומץ לב, הקרבה ואהבת עם ישראל, ועתה יונצח הפארק בשמו בלב הקהילה שבה גדל.

טקס חניכת הפארק, צילום: יואב גינצבורג

בטקס השתתפו נציגי קהילה רבים, בכירי ממשל מקומי וארצי, אנשי הקהילה היהודית, מפקדי גדוד 77 של צה״ל וותיקי צבא ארה״ב, וכוחות משטרה שהפגינו נוכחות וסולידריות. בין המשתתפים היו גם הסנאטור סטיב רודס מאלבני, השחקן מייקל רפפורט, וכן רבנים וקהילות האזור. הנואמים קראו לשחרור החטופים שנותרו בידי חמאס והביעו תמיכה בלתי מתפשרת בישראל מול איומי הטרור.

ג’וזף סלאדינו, מפקח עיירת אוייסטר ביי, הדגיש בדבריו: “ע”י הקדשת הפארק, עומר נאוטרה יחיה בליבנו תמיד. אנו מחויבים לשמר את הנשמה האוהבת שלו חיה.” דבריו התקבלו במחיאות כפיים חמות מצד המשתתפים.

גולת הכותרת הייתה דבריהם האישיים של בני משפחת נאוטרה. הוריו, רונן ואורנה, ואחיו דניאל – שדחה את לימודיו כדי להתגייס אף הוא לצה”ל – השתתפו בטקס לצד מכרים רבים. בנאום נרגש, תקף רונן נאוטרה את ההשתהות במאמצי השבת החטופים: “שנתיים עברו ובננו לא הוחזר אלינו עדיין. שמענו הבטחות ממנהיגים בארה”ב וישראל, אך הזמן לדחיות נגמר. עשרים חטופים מצויים בסכנת חיים. ממשלת ישראל שמה פוליטיקה לפני סבל המשפחות – אנו לא יכולים לחכות יותר. החטופים לא יכולים לחכות יותר".

הורי החטופים של איתי חן ועומר נאטורה%3A ״ביידן התקשר לנחם%2C אני ממתינה לטלפון מנתניהו״ (ארכיון)%2F%2F CNN

רונן המשיך וקרא לקהילה הבינלאומית, וגם לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ: “המפתח לשלום ויציבות הוא החטופים. מדינות רבות נכשלו בלהכיר בכך. לכל משפחה הזכות להתאחד. עד אז לא נהיה שקטים, לא נפסיק לדרוש את מה שצודק, ולא נוותר על עומר או על כל חטוף אחר שמשפחתו חולקת את כאבנו. אנו מבקשים ממך, הנשיא טראמפ, לשים סוף לשפיכות הדמים במזרח התיכון, להחזיר את החטופים הביתה, לסיים את המלחמה ולהתחיל את הריפוי של כל מה שנשבר בשנתיים האחרונות".

בסיום דבריו איחל האב: “יהי זכרון עומר, בתקווה שאף משפחה לא תצטרך לחכות עוד לצדק ושלום. שתהיה זו שנה טובה אמיתית".

האירוע ננעל בתפילה למען החזרת עומר ושאר החטופים ובקטע מוזיקלי בכינור, שהותיר את המשתתפים דומעים ונרגשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...