שינוי מהותי בדעת הקהל של תושבי העיר ניו יורק כלפי הסכסוך הישראלי־פלשתיני נחשף היום (רביעי) בסקר חדש של ה"ניו יורק טיימס" ומכון סיינה. על פי הנתונים, 44% מהמצביעים הרשומים בעיר מביעים יותר תמיכה בפלשתינים, לעומת 26% בלבד שתומכים בישראל, כאשר 12% ציינו כי הם מזדהים עם שני הצדדים באותה מידה. מדובר בממצא חריג לאור העובדה שהעיר מאכלסת את הקהילה היהודית הגדולה ביותר מחוץ לישראל.
המועמד הפרוגרסיבי לראשות עיריית ניו יורק זוהרן ממדאני \ רויטרס
הנתונים חושפים פערים דרמטיים בין קבוצות הגיל: בקרב צעירים בני 18–29, 67% מזדהים עם הפלשתינים ורק 13% עם ישראל. גם בגילאי 30–44, התמונה דומה, כאשר 57% מהנשאלים נטו לצד הפלשתינים אל מול 20% לישראל. לעומת זאת, בקבוצת בני 65 ומעלה, המגמה מתהפכת: 38% תומכים בישראל ורק 28% בפלשתינים.
גם ההשתייכות המפלגתית מחדדת את הקיטוב: 57% מהדמוקרטים מביעים תמיכה בפלשתינים מול 18% בישראל, בעוד שבקרב הרפובליקנים בעיר, 57% תומכים בישראל ורק 12% לצד הפלשתינים. בקרב עצמאים (שאינם מזוהים עם אף אחת מהמפלגות), 38% נוטים לטובת לפלשתינים לעומת 29% לישראל.
NEW: NYers now broadly sympathize with Palestinians over Israelis in the conflict that started after Hamas’s terrorist attack.
— Ben Oreskes (@boreskes) September 10, 2025
The latest @nytimes/@SienaResearch poll also explains why @ZohranKMamdani's views on the conflict have helped him w/voters. https://t.co/uhs5gYxdfg
בקרב הקהילה היהודית בעיר התמונה שונה: לפי הדיווח, מעל 70% מהנשאלים היהודים הביעו תמיכה בישראל ורק כ-20% בפלשתינים.
שאלה נוספת בסקר נגעה לקשר בין ביקורת על ישראל לאנטישמיות: 51% מהמשיבים סבורים שביקורת על ישראל איננה בהכרח אנטישמית, לעומת 31% שחושבים כי הביקורת מבוססת על אנטישמיות.
הנתונים מצביעים על כך שמבחינת הציבור הרחב בניו יורק, אין קשר בין התנגדות לישראל לבין שנאה ליהודים – תפיסה שלפי הדיווח מחלישה את טענותיהם של מועמדים לראשות העיר שמנסים להאשים באנטישמיות את יריביהם הפוליטיים בשל ביקורת על ישראל.
הממצאים באים לידי ביטוי במרוץ לראשות העיר: לפי הסקר, המועמד הדמוקרטי-סוציאליסטי זוהראן ממדאני מוביל עם 46% מקרב המצביעים הפוטנציאליים, הרחק לפני יריביו: המושל לשעבר אנדרו קואומו עם 24%, המתמודד הרפובליקני קרטיס סליווה עם 15%, וראש העיר המכהן אריק אדמס עם 9%.
התמיכה בממדאני גבוהה במיוחד בקרב צעירים: 73% מבני 18–29 מתכוונים להצביע עבורו, לעומת 10% בלבד שצפויים לבחור בקואומו. לעומת זאת, בקרב בני 65 ומעלה ממדאני זוכה ל־32% בלבד, וכך גם קואומו, בעוד שסליווה זוכה ל-18% ואדמס ל-11%.
המועמדים היריבים, קואומו ואדמס, ניסו לאורך הקמפיין לצייר את ממדאני כקיצוני ואנטישמי בשל עמדותיו החריפות נגד ישראל. אולם הסקר מצביע כי ציבור רחב בעיר דווקא תומך בפלשתינים על פני ישראל, ומחזק את מעמדו של ממדאני כמועמד מוביל – גם בסוגיה שבעבר נחשבה למוקש פוליטי בעיר עם זיקה יהודית כה חזקה.
בכך, סקר ה"ניו יורק טיימס" לא רק מתעד את שינוי העמדות כלפי ישראל, אלא גם ממחיש כיצד הדינמיקה סביב המלחמה בעזה עשויה להשפיע על המפה הפוליטית בעיר ניו יורק, ולהעניק יתרון לממדאני, המועמד המזוהה ביותר בתמיכתו לפלשתינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו