"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פשיטת ענק במפעלי LG ויונדאי: 475 עובדים נעצרו - רובם מדרום קוריאה

רשויות ההגירה האמריקניות ביצעו את הפשיטה הגדולה ביותר עד כה • רבים מהעצורים חשודים כי שהו ועבדו במדינה ללא היתר • המהלך עצר את בניית מפעל הסוללות החשמליות • דרום קוריאה הביעה דאגה

,עודכן
0השמעה
מפעלי יונדאי בג'ורג'יה. 475 עובדים נעצרו - רובם מדרום קוריאה. צילום: אי.פי

על פי דיווחים ב-CNN וסוכנות הידיעות AP, מאות סוכנים פדרליים פשטו ביום חמישי על אתר מפעלי הענק של של Hyundai ו-LG במדינת ג׳ורג׳יה ועצרו 475 עובדים.רוב העובדים הם אזרחי דרום קוריאה, שלפי הרשויות שהו בארה״ב שלא כחוק.

טראמפ: "המהגרים מזהמים את הדם שלנו" // רויטרס

בארה"ב הודיעו כי חלק מהעצורים נכנסו למדינה ללא אשרה, אחרים השתמשו באשרות תייר שלא מקנות היתר עבודה, וחלקם שהו במדינה מעבר לתוקף הוויזה.

במהלך הפשיטה ניסו עובדים להימלט, וחלקם אף קפצו לבריכת ביוב סמוכה. לדברי משרד התובע המחוזי, אחד ניסה להפוך סירה עם נמלטים.

ב-Hyundai טענו כי אף אחד מהעצורים אינו מועסק ישירות בחברה, אלא ייתכן שהיו קבלנים או עובדים של קבלני משנה. דובר החברה מסר כי הוא "עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות" וכי החברה "מקפידה על החוק בכל מקום בו היא פועלת".

פשיטת ענק במפעלי LG ויונדאי: 475 עובדים נעצרו - רובם מדרום קוריאה,צילום: אי.פי

גם LG, השותפה במפעל הסוללות, הודיעה כי היא "עוקבת אחרי המצב ותשתף פעולה באופן מלא עם הרשויות". בעקבות הפשיטה הופסקה העבודה על האתר, המשתרע על שטח של 11.7 קמ"ר, ונועד לספק 8,500 מקומות עבודה חדשים במדינה.

משרד הפנים הדרום-קוריאני אישר כי "רבים מאזרחינו נעצרו" והביע דאגה שהאכיפה תפגע בפעילות החברות הקוריאניות בארה״ב. הממשלה היושבת בסיאול דרשה מוושינגטון להבטיח את זכויות אזרחיה.

במקביל, באותו יום נערכה פשיטה גם במפעל מזון קטן במדינת ניו יורק, שם נעצרו כ-60 עובדים. מושלת ניו יורק, קת'י הוקול, גינתה את הפעולה וטענה כי היא "מפוררת משפחות עובדות ואינה הופכת את המדינה לבטוחה יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר