"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ישראל חייבת ליפול", "טראמפ חייב למות": הסרטון שהעלה רוצח הילדים ממיניאפוליס | דיווח

בשורה של סרטונים שמיוחסים לו, נראה הרוצח רובין וסטמן מציג מכתב פרידה, שרטוטים מטרידים וכתב צפוף באנגלית ובאותיות קיריליות • לצדם הוצגו כלי נשק ועליהם מסרים נגד נשיא ארה"ב וישראל • עוד דווח: הרוצח נעל את הילדים בכנסייה - ופתח באש על החלונות • תלמיד כיתה ה' שנקלע לירי: "כיסיתי את הראש שלי. חבר שלי הציל אותי כששכב עליי, אבל הוא נפגע״

,עודכן
0השמעה
צילום מהסרטון שיוחס לרוצח, משפחה באזור האסון. צילום: AP

כמה סרטונים שמיוחסים ליורה בבית הספר הקתולי במינאפוליס שמתפרסמים הערב (רביעי) עשויים לחשוף פרטים חדשים על המניעלטבח שבו נרצחו לפחות שני ילדים ונפצעו 17 אחרים במהלך תפילת בוקר לרגל פתיחת שנת הלימודים.הרוצח, שזוהה כאדם בשנות העשרים לחייו בשםרובין וסטמןהתאבד בירייה בזירה.

בסרטון אחד בן 20 דקות שהועלה ליוטיוב שעות לפני הטבח, נראית ידו של הרוצח כביכול הופכת דפים במחברת עם דפים מלאים בכתב צפוף באנגלית ובאותיות קיריליות, בשלב אחד בסרטון הוא נראה דוקר מה שנראה כמו שרטוט של כנסייה. בסרטון אחר הוא מציג את טקסט פרידה מהוריו ובני משפחתו האחרים ומתנצל בפניהם על המעשה.

בסרטונים אחרים נראים מחסניות וכלי נשק ומסרים כתובים עליהם: ״6 מיליון לא היו מספיק״, ״פאק ישראל״, ״ישראל חייבת להיכשל״. על מחסניות הנשק שנמצאו בזירה נכתב ״למען הילדים״ ו״הרגו את דונלד טראמפ״.

Full video from YouTube showing two manifestos and guns posted by Robin Westman, the suspect in today’s mass shooting at the Annunciation Catholic Church and School in Minneapolis.pic.twitter.com/sK4BsiMER4

— OSINTdefender (@sentdefender)August 27, 2025

תמונת הרוצח, כיתוב "ישראל חייבת ליפול" על חלק מכלי הנשק שהציג,צילום: .

בסרטונים נשמעים צחקוקים, שיעולים וגיבוב מילים שעשויים להצביע על המצב הנפשי של הרוצח בשעות שלפני מעשה הטבח המחריד. לפי "הפוסט" המשטרה עדיין חוקרת את הקשר בין הרוצח לסרטון המדובר, וסרטונים אחרים בהם הביע הערצה לרוצחים המוניים אחרים דוגמת אדם לאנזה שביצע את הטבח בביה"ס סנדי הוק ב-2012.

לפי הדיווחים בתקשורת האמריקנית וסטמן לא היה מוכר למשטרה. הוא הגיע לכנסייה שסמוכה לביה"ס הקתולי בסביבות 08:30 בבוקר, חמוש בשני רובים ואקדח. לפי התקשורת האמריקנית, הוא ניסה תחילה לחסום את דלתות הכנסייה בקרשים כדי ללכוד את המתפללים בפנים, ואז פתח באש על חלונות הכנסייה בזמן שעשרות ילדים התפללו בה.

צילום מסך מאחד הסרטונים,צילום: .

וסטון הלסן, תלמיד כיתה ה׳ בבית הספר, סיפר ל-CNN איך חברו הגן עליו מהירי בזמן שהסתררו מתחת לספסלי הכנסייה, עד שנפגע. ״הם ירו דרך חלונות הוויטראז׳ אני חושב, וזה היה ממש מפחיד״, סיפר, ״בירייה הראשונה אמרתי לעצמי ׳מה זה?׳ ואז שמעתי את זה שוב ופשוט רצתי מתחת לספסל וכיסיתי את הראש שלי. חבר שלי ויקטור הציל אותי כי הוא שכב עליי, אבל הוא נפגע״, סיפר.

לדבריו, הם הסתתרו מתחת לספסלים במשך 5 עד 10 דקות לפני שפונו לאולם הספורט ונעלו את הדלתות. חברו נפצע ופונה לבית החולים. ״פחדתי עליו נורא, אבל אני חושב שעכשיו הוא בסדר״, אמר וסטון.

לפי הדיווחים בתקשורת המקומית, מבין 11 הפצועים שהועברו לבית החולים המחוזי, תשעה היו ילדים בגילי 6-14. שניים מהם במצב קריטי. וסטמן התאבד בירייה עצמית בזירה.לפחות שני ילדים בגילי 10 ו-8 נרצחו.

כוחות משטרה בסמוך לביה"ס,צילום: AP
משפחות באזור האסון,צילום: AP
משפחות באזור האסון,צילום: AP
משפחות באזור האסון,צילום: AP

אירוע הירי הקשה התרחש הבוקר (שעון מקומי) בבית הספר הקתולי ״אנונסיאיישן״ במינאפוליס שבמדינת מינסוטה. הירי התרחש בשעת הגעת הילדים, במהלך השבוע הראשון ללימודים.

״עודכנתי באופן מלא על הירי הטראגי במינאפוליס. ה-FBIהגיב במהירות. הבית הלבן עוקב אחר המצב הנוראי״, כתב טראמפ לאחר האירוע והורה על הורדת דגלי הלאום לחצי התורן.

ראש העיר ג׳ייקוב פריי מהמפלגה הדמוקרטית התייחס לסוגיית נשיאת הנשק בארה״ב, שעולה שוב לשיח הציבורי אחרי כמעט כל אירוע ירי ״אל תגידו עכשיו שזה עניין של מחשבות ותפילות״, כשהוא מכוון לצמד מילים המלווה הודעות תנחומים והפך לסמל לחוסר מעש אל מול מקרי הירי ההמוניים. ״הילדים האלה היו ממש באמצע תפילה... הם צריכים להיות מסוגלים ללכת לבית ספר או לכנסייה בשלום בלי פחד או סיכון לאלימות, וההורים שלהם צריכים לקבל את אותה הבטחה״.

מפקד משטרת מינאפוליס, בריאן או׳הארה, הגדיר את הירי כ״מעשה אלימות מכוון נגד ילדים חפים מפשע ואנשים אחרים שהתפללו״ וכינה את האירוע ״בלתי נתפס לחלוטין״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר