"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אוכל אותך חי: טפיל קטלני התגלה באדם בארה"ב

מקרה הדבקה של תולעת הבורג נמצא לראשונה באדם חי במדינת מרילנד שבארה"ב, לאחר שחזר מגואטמלה • מדובר בטפיל שגורם נזק אדיר לעדרי בקר אך נדיר מאוד בבני אדם

,עודכן
0השמעה
תאבון לבשר, תולעי בורג שהוצאו מבעל חיים. צילום: רויטרס

בהלה בקרב מגדלי הבקר: מקרה נדיר וחריג של טפיל תולעת הבורג, אוכלת בשר, זוהה לראשונה אצל אדם בארצות הברית.

הזבובים הטפיליים ניזונים מבקר ובעלי חיים אחרים בעלי דם חם והרימות שלהם מכרסמות בגופו של בעל החיים בעודו בחיים, כאשר התפרצות המגפה החלה במרכז אמריקה ובדרום מקסיקו בסוף השנה שעברה.

תולעת בורג,צילום: רויטרס

המחלה קטלנית בסופו של דבר אם לא מטופלת. המקרה בארה"ב זוהה אצל אדם ממרילנד שנסע מגואטמלה. בת' תומפסון, וטרינרית המדינה של דרום דקוטה, אמרה לרויטרס ביום ראשון כי קיבלה הודעה על המקרה בשבוע שעבר.

גם גורם ממשלתי במדינת מרילנד אישר את המקרה. האדם טופל וננקטו צעדי מניעה, כך מדווחת רויטרס. המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ומשרד הבריאות של מרילנד לא הגיבו מיד לבקשות לתגובה.

נקבת זבוב התולעת מטילה ביצים בפצעים של בעלי חיים בעלי דם חם, ולאחר שבקעו, מאות זחלי תולעת בורג משתמשים בפיהם החדים כדי לחפור בבשר חי.

עגל מרוח בחומר שנועד להרחיק את זבובי תולעת הבורג,צילום: רויטרס

המחלה עלולה להיות הרסנית בבקר ובחיות בר, וידוע גם שהיא מדביקה בני אדם. הטיפול בנגע הוא קשה, וכולל הסרת מאות זחלים וחיטוי יסודי של פצעים. ניתן לשרוד אותם במידה רבה אם מטופלים מוקדם מספיק.

המקרה המאושר צפוי לטלטל את שוק החוזים העתידיים של בקר ובבקר, אשר חווה מחירים גבוהים כלא עקב אספקה ​​​​מחוסמת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר