סקר חדש של מכון הסקרים רויטרס/Ipsos שמתפרסם היום (רביעי) חושף נתונים מדאיגים על עמדת הציבור האמריקני כלפי ישראל והמלחמה במזרח התיכון.
לפי הסקר, רוב של 59% מהאמריקנים סבורים שהתגובה הצבאית של ישראל בעזה "הייתה מוגזמת", לעומת 33% שחושבים אחרת. העמדות כלפי ישראל הולכות ומחמירות: בסקר דומה מפברואר 2024, 53% חשבו שהתגובה מוגזמת ו-42% לא הסכימו.
הסקר החדש חושף גם ש-58% מהאמריקנים סבורים שכל מדינה באו״ם צריכה להכיר בפלסטין כמדינה, עם פערים חדים בין המפלגות: 78% מהדמוקרטים תומכים בהכרה לעומת 41% בלבד מהרפובליקנים. מבין הרפובליקנים, 53% מתנגדים במפורש להכרה בפלסטין. בקרב כלל האוכלוסייה, 33% מתנגדים להכרה ו-9% לא ענו על השאלה.
בנושא הסיוע ההומניטרי, 65% מהאמריקנים סבורים שארה״ב צריכה לנקוט בפעולה בעזה כדי לסייע לאנשים שעומדים בפני רעב, כאשר רק 28% מתנגדים. בקרב המתנגדים, 41% הם רפובליקנים.
הסקר של רויטרס נערך באופן מקוון בין ה-13 ל-18 באוגוסט בקרב 4,446 אמריקנים ברחבי הארץ, עם מרווח טעות של כשני אחוזים.
הסקר מצטרף לנתונים מדאיגים נוספים שפורסמו לאחרונה. בסקר גאלופ שפורסם לפני כחודש נמצא כי לראשונה מאז 1997, רוב של 52% מהאמריקנים מחזיקים בדעה שלילית כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו. רק 29% ציינו דעה חיובית ו-19% ללא דעה. באותו סקר, התמיכה בפעולה הצבאית של ישראל ירדה לשפל של 32%, עם 60% המתנגדים לה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
