בית המחוקקים של טקסס. צילום: רויטרס

כדי למנוע חקיקה שתעזור לטראמפ: הדמוקרטים "נמלטו" מטקסס

בעידוד מוושינגטון, בית הנבחרים המקומי של מדינת טקסס צפוי לאשר שרטוט מחדש של המחוזות, שייתן יתרון לרפובליקנים • החברים הדמוקרטים החליטו לעזוב את המדינה והמושל מאיים להדיחם

עשרות מחוקקים דמוקרטים בבית הנבחרים של מדינת טקסס עזבו אתמול (ראשון) את המדינה בניסיון למנוע אישור של חלוקה מחודשת של מחוזות הבחירה שהמפלגה הרפובליקנית מבקשת לאשר לפני בחירות אמצע הקדנציה. הצעד הזה הוביל את המושל גרג אבוט לאיים כי יפעל להדחתם אם לא יחזרו במהלך היום.

חלוקת מחוזות בחירה מחדש, המכונה בארצות הברית ״ג׳רימנדרינג״, היא תהליך של שינוי גבולות המחוזות במטרה להעניק יתרון פוליטי למפלגה מסוימת ונחשבת למהלך שנוי במחלוקת.

המחוקקים הדמוקרטים לפני צאתם מהמדינה, צילום: רויטרס

 החלוקה המחודשת שמקדמת המפלגה הרפובליקנית בטקסס מיועדת ליצור חמישה מחוזות נוספים שיהיו נוחים עבור הרפובליקנים. הצעד נתמך על ידי הנשיא דונלד טראמפ שרוצה להגדיל את הרוב שהוא מחזיק בבית הנבחרים בקונגרס בוושינגטון. כיום מחזיקים הרפובליקנים ב-25 מתוך 38 מושבי בית הנבחרים של טקסס בוושינגטון, והרוב שלהם ברמה הלאומית עומד על 219 כיסאות לעומת 212 של הדמוקרטים, עם 4 מושבים פנויים.

לפחות 51 מתוך 62 הנציגים הדמוקרטים בבית הנבחרים של טקסס עזבו את המדינה ונסעו לאילינוי וניו יורק, במטרה למנוע את הקוורום ("מניין חוקי" בלטינית, י.ה) הנדרש של שני שליש מ-150 החברים - כלומר 100 חברים שחייבים להיות במדינה – עבור שהצבעה תחשב כחוקית. בלי נוכחות מספקת של חברים, לא ניתן לקיים את ההצבעה שהייתה מתוכננת היום.

מושל טקסס גרג אבוט,

המושל גרג אבוט פרסם אתמול מכתב חריף בו איים להדיח את הדמוקרטים שלא יחזרו עד היום (שני) בשלוש אחר הצהריים. אבוט טען שהדמוקרטים ״זנחו את חובותיהם״ ו״פעלו בכוונה לחבל בפעילות בית הנבחרים״, וכי זה מהווה ״נטישת תפקיד״. לדבריו, הוא רשאי למלא את המקומות "הפנויים" שעזבו. 

אבוט גם האשים את הדמוקרטים שייתכן וביצעו עבירות פליליות כשגייסו כסף לכיסוי הקנסות שיוטלו עליהם. התגובה הדמוקרטית הייתה קצרה: ״בואו ותיקחו אותנו״.

מי שקיבל אותם באילינוי, היה המושל הדמוקרטי ג׳יי בי פריצקר, שנחשב למועמד אפשרי לנשיאות ב-2028  ומבקר חריף של טראמפ. ״זו לא רק מניפולציה של המערכת בטקסס״, אמר, ״זו מניפולציה של המערכת נגד זכויותיהם של כל האמריקנים לשנים קדימה״. ג׳ין וו, אחד המחוקקים הדמוקרטים, אמר שהם ״יעשו מה שצריך״, אבל לא פירט כמה זמן הם מתכננים להישאר מחוץ למדינה.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, צילום: אי.פי.אי

זו לא הפעם הראשונה שדמוקרטים מטקסס נוקטים במהלך הזה. ב-2021 עזבו מחוקקים רבים את המדינה למשך 38 יום במחאה חקיקה חדשה לגבי זכויות ההצבעה. לאחר שחזרו, הרפובליקנים הצליחו בסופו של דבר להעביר את החוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...