עזתים ברצועה (ארכיון). צילום: רויטרס

מאמר דעה ב"ניו יורק טיימס": "ישראל לא מבצעת רצח עם בעזה"

כלי התקשורת המוביל של השמאל בארצות הברית פרסם טור דעה מאת הפרשן השמרני ברט סטיבנס שמפרק את הטענה כי ישראל מקיימת רצח עם ברצועה • "מה שחריג בעזה זו הדרך הצינית והאכזרית בה בחר חמאס לבצע את הלחימה", כתב הפרשן

פרסום חריג בעיתון השמאלי האמריקני המוביל "ניו יורק טיימס"  יוצא באופן מפורש נגד הגדרתה של הלחימה ברצועת עזה כ"ג'נוסייד" או רצח עם, זאת למרות ביקורת מרומזת על ניהול המלחמה של ממשלת נתניהו. 

מאות אנטי-ישראלים הפגינו בקמפוס אוניברסיטת ייל עם הגעתו של בן גביר %2F%2F רשתות חברתיות


במאמר דעה שכתב עורך ה"ג'רוזלם פוסט" לשעבר והפרשן המדיני ברטס סטיבנס מסביר הכותב באריכות מדוע הוא אינו סבור שהמתרחש ברצועת עזה מתאימה לתיאור של רצח עם ומסביר כי עצם הטענה היא נשק בארסנל של שונאי ישראל להפיץ עמדות אנטישמיות. 

הכותב טוען כי העובדה שישראל אינה שואפת לבצע רצח עם ובאופ]ן אקטיבי מנסה להימנע מפגיעה לא נחוצה באזרחים מעידה כי לא מדובר בג'נוסייד. "מה שיוצא דופן בעזה הוא הדרך הצינית והפושעת שבה בחר חמאס לנהל מלחמה. באוקראינה, כאשר רוסיה תוקפת באמצעות טילים, רחפנים או ארטילריה, אזרחים יורדים למחתרת בעוד שהצבא האוקראיני נשאר מעל פני הקרקע כדי להילחם. בעזה, המצב הפוך: חמאס מסתתר, ניזון ומשמר את עצמו במנהרות העצומות שלו במקום לפתוח אותן לאזרחים להגנה", מסביר הכותב. 

מחבלי חמאס ברצועה, צילום: אי.אף.פי


סטיבנס משאיר מקום רב לביקורת על הדרך בה ישראל מנהלת את המלחמה אך טוען כי זו כשלעצמה לא מהווה עדות לקיומו של רצח עם.  "אבל תוכניות הומניטריות כושלות, חיילים שפשוט לוחצים על ההדק, תקיפות שפוגעות במטרה הלא נכונה, או פוליטיקאים שקוראים לנקמה, לא מתקרבים לכדי רצח עם. הם מלחמה בממדיה הטרגיים הרגילים", טוען סטיבנס. 

"יש להביא לסיום המלחמה בעזה באופן שיבטיח שלא תחזור על עצמה לעולם. קריאה לכך כרצח עם אינה מקדמת מטרה זו כלל, מלבד דילול משמעותה של מילה שאיננו יכולים להרשות לעצמנו להוזיל", מסכם סטיבנס את טענתו. 


טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...