תת-אדמירל צ׳ארלס "בראד" קופר ימונה למפקד הפיקוד המרכזי האמריקני (סנטקום) ויועלה לדרגת אדמירל, כך הודיע הערב (רביעי) הפנטגון. קופר יחליף בתפקיד את הגנרל מייקל אריק קורילה. פיקוד מרכז האמריקני אחראי על הפעילות הצבאית האמריקנית במזרח התיכון, כולל ישראל.
קופר משרת כסגן מפקד סנטקום מפברואר 2024. קודם לכן היה האחראי על כל הכוחות הימיים בגזרת סנטקום ופיקד על הצי החמישי, שמפקדתו יושבת בבחריין. קופר היה אחראי בין היתר על התיאום הבינלאומי באזור של הפעילות הימית - ובכלל - ובתוך כך היה מעורב בתהליך שילובה של ישראל באזור לאחר הסכמי אברהם.
במהלך כהונתו בתפקיד ניהל את הפעילות הימית האמריקנית במפרץ הפרסי ובים האדום, בין היתר הוא פיקד על מבצע "שומר השגשוג" שהחל בדצמבר 2023 כנגד החות׳ים לאחר שאלו החלו לתקוף אוניות בנתיבי השייט בים האדום.
הוא יחליף בתפקיד את הגנרל אריק קורילה שכיהן כמפקד סנטקום מאפריל 2022, ביקר בישראל פעמים רבות במהלך המלחמה והיה חלק מרכזי מהתיאום בין הממשל האמריקני לישראל בסוגיות הצבאיות של המלחמה, בין היתר בתיאום ההגנה האווירית מפני התקפות איראניות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו