שופטת מוויסקונסין נעצרהע"י FBI בטענה שהסתירה מהגר בלתי חוקי מפני גירוש

השופטת חנה דוגן מואשמת בשיבוש הליך רשמי והסתרת אדם לאחר שליוותה מהגר מקסיקני דרך דלת אחורית כדי לעזור לו להימלט מסוכני הגירה • התובעת הכללית: "בושה עליה, היא הגנה על עבריין במקום על קורבנות"

השופטת חנה דוגן: נעצרה על ידי ה-FBI בחשד שהסתירה מהגר בלתי חוקי. צילום: REUTERS

ה-FBI עצר היום (שישי) את חנה דוגן, שופטת בבית המשפט המחוזי של מילווקי, בחשד להסתרת מהגר בלתי חוקי מפני רשויות אכיפת ההגירה האמריקאיות. לפי כתב האישום, דוגן הסתירה בחבר המושבעים מהגר מקסיקני שגורש בעבר מארה"ב, במטרה מכוונת למנוע את מעצרו.

סיוע מכוון להימלטות

האירוע התרחש ב-18 באפריל, כאשר אדוארדו פלורס-רואיז, אזרח מקסיקני חסר מסמכים, הופיע בפני דוגן לדיון בשלוש האשמות של תקיפה. סוכנים פדרליים מארבע סוכנויות אכיפה - ICE, FBI, CBP ו-DEA - המתינו מחוץ לאולם כדי לעצור אותו בשל שהייתו הבלתי חוקית בארה"ב.

השופטת חנה דוגן. ליוותה את הנאשם ואת עורך דינו דרך דלת מוגבלת המיועדת למושבעים, צילום: AP

על פי הראיות שנאספו, השופטת דוגן הורתה לכאורה לקצינים לגשת למשרד השופט הראשי ובמקביל, לאחר סיום הדיון, ליוותה את הנאשם ואת עורך דינו דרך דלת מוגבלת המיועדת למושבעים. בכך עקפה את האזור הציבורי שבו המתינו הסוכנים וסייעה לפלורס-רואיז להימלט. הוא נתפס לבסוף לאחר מרדף רגלי קצר.

"לא יכולנו להאמין ששופטת עשתה זאת"

פאם בונדי, התובעת הכללית, תקפה בחריפות את התנהלות השופטת ואמרה: "לא יכולנו להאמין ששופטת באמת עשתה זאת. אי אפשר לשבש תיק פלילי. ובאמת, בושה עליה. זה היה מקרה של אלימות במשפחה, והיא מגנה על נאשם פלילי במקום על קורבנות פשע".

פאם בונדי, התובעת הכללית: "בושה עליה, היא מגנה על נאשם פלילי במקום על קורבנות פשע", צילום: אי.פי

לפי בונדי, פלורס-רואיז נאשם באלימות קשה: "הוא היכה אדם 30 פעמים, הפיל אותו לרצפה, חנק אותו, והיכה אישה כל כך קשה, ששניהם נאלצו לפנות לבית החולים".

גם נציג המדינה הרפובליקני, בוב דונובן, הביע זעזוע: "בכל שנותיי בפוליטיקה ובנושאי ביטחון ציבורי, מעולם לא ראיתי מעשה חסר אחריות יותר מצד נושא משרה בבית המשפט. זה גובל בשיבוש הליכי משפט".

במהלך השבוע, עוד לפני מעצרה, הכחישה דוגן את הדיווחים המקומיים וטענה: "כמעט כל עובדה הנוגעת ל'טיפים' באימייל שלך אינה מדויקת". ביום שישי הופיעה לדיון קצר בבית המשפט הפדרלי במילווקי, אך לא מסרה הצהרות פומביות.

השופטת חנה דוגן: מוחה על מעצרה, צילום: REUTERS

עורך דינה, קרייג מסטנטואונו, מחה על המעצר ואמר: "השופטת דוגן מצרה ומוחה בכל ליבה על מעצרה. הוא לא בוצע לטובת הביטחון הציבורי". הופעתה הבאה בבית המשפט נקבעה ל-15 במאי.

דוגן, שעבדה בעבר עם ארגוני סיוע משפטי וכמנהלת ארגון הצדקה הקתולי, נבחרה לתפקידה בשנת 2016 והתמודדה ללא מתחרים בבחירות 2022. היא מפקחת בעיקר על תיקי עוונות בבית המשפט המחוזי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר