"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חשוד נעצר בחשד להצתת בית המושל היהודי בליל הסדר: ״נמשיך לחגוג את אמנותנו״
קודי באלמר בן ה-38, תושב העיר בה מתגורר שפירו נעצר על ידי המשטרה • על פי החשד, באלמר קפץ מעל הגדר אל המעון הרשמי - והצית את המבנה בזמן שהמשפחה לנה בו • לא צוין המניע למעשה
שפירו ומעון המושל השרוף. צילום: AP

חשוד נעצר בחשד להצתת בית המושל היהודי בליל הסדר: ״נמשיך לחגוג את אמנותנו״

קודי באלמר בן ה-38, תושב העיר בה מתגורר שפירו נעצר על ידי המשטרה • על פי החשד, באלמר קפץ מעל הגדר אל המעון הרשמי - והצית את המבנה בזמן שהמשפחה לנה בו • לא צוין המניע למעשה

דודי קוגן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

משטרת פנסילבניה עצרה הלילה (בין ראשון לשני) את קודי באלמר בן ה-38 מהאריסבורג בחשדלהצתת ביתו של המושל היהודי ג'וש שפירולאחר ליל הסדר.

המשטרה מול ביתו של שפירו, צילום: איי.פי

המשטרה מאשימה את קודי באלמר בניסיון רצח וטרור לאחר שהסתנן למעון המושל בליל הסדר הראשון קודי באלמר, בן 38 מהאריסבורג, צפוי להיות מואשם בניסיון רצח, טרור, הצתה חמורה ותקיפה חמורה נגד אישיות ציבורית, כך מסרו הרשויות. לפי המשטרה, באלמר הסתנן למעון הרשמי של המושל על ידי קפיצה מעל הגדר. לא צוין המניע למעשה.

ביתו של מושל פנסילבניה לאחר ניסיון ההצתה, צילום: איי.פי

שפירו אמר לאחר האירוע כי "אם הוא ניסה להטיל טרור על משפחתנו, חברינו והקהילה היהודית שהצטרפה אלינו לליל הסדר באותו חדר אמש, אז לנו לי להגיד לכם את הדבר הבא: חגגנו את אמונתנו אמש בגאווה, ובעוד מספר שעות נחגוג את ליל הסדר השני של פסח".

שפירו הוסיף כי הוא ומשפחתו פונו בבטחה מהבית על ידי משטרת המדינה ואיש לא נפגע. משפחה נוספת ששהתה בבית פונתה גם היא. ״בכל יום, אנו עומדים לצד אנשי אכיפת החוק וכוחות אנשי ההצלה שרצים לקראת הסכנה כדי להגן על הקהילות שלנו״, אמר. ״אמש, הם עשו זאת עבור משפחתנו – ולורי ואני אסירי תודה להם לנצח על שמירת ביטחוננו״.

כאמור, מעונו הרשמי של מושל פנסילבניה ג'וש שפירו הוצת אמש בזמן שמשפחתו לנה במקום. "אתמול בלילה בסביבות השעה 2 לפנות בוקר, משפחתי ואני התעוררנו לדפיקות בדלת של משטרת פנסילבניה לאחר שמצית הצית את בית המושל בהאריסברג", כתב שפירו ברשתות החברתיות. "תודה לאל שאיש לא נפגע והאש כובתה". לפי הדיווח, ההצתה הובילה לפינוי המשפחה מהבית.

שפירו נחשב לאחד השמות הבולטים למועמדות פוטנציאלית לנשיאות בבחירות 2028. כבר במירוץ הקודם הוזכר שמו כמועמד אפשרי לתפקיד סגן הנשיא לצד קמלה האריס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...