טראמפ: "כשאנשים יבינו מה אנחנו עושים, הדולר יעלה בהרבה"

נשיא ארה"ב אמר כי תוכניתו הכלכלית תוביל להתחזקות הדולר • "לשוק האג"ח הייתה מעידה קטנה – פתרתי את זה מהר" • הדברים נאמרו לכתבים על האייר פורס 1

טראמפ על האייר פורס 1. צילום: רויטרס

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, התייחס ביום שישי (שעון ארה"ב) למצב בשוק האג"ח ואמר כי מדובר ב"תקרית רגעית" שהוא עצמו פתר. "לשוק הייתה מעידה קטנה, אבל פתרתי את הבעיה הזו מהר מאוד", אמר לכתבים במהלך טיסה על מטוסו, אייר פורס 1.

דונלד טראמפ, צילום: רויטרס

בהמשך דבריו הביע טראמפ ביטחון בתוכניתו הכלכלית, שלדבריו תביא לחיזוק מעמדו של הדולר האמריקני. "כשהציבור יבין מה אנחנו עושים – אני חושב שהדולר יעלה מאוד", הוסיף.

כזכור, הנשיא הכריז ביום רביעי על דחייה של 90 יום בתוכנית המכסים הרחבה שהציג בשבוע שעבר. במקביל, הנשיא העלה את שיעור המכס על סחורות מסין ל-125%. תמשך הגבייה של מכס "בסיסי" בשיעור 10% על הסחורות המיובאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר