ממשל טראמפ פועל לקדם הסדר משפטי שיחייב את אוניברסיטת קולומביה למלא את דרישות הממשל כחלק מהמאבק בגילויי האנטישמיות והמחאות הפרו-פלשתיניות במוסד החינוך היוקרתי.
מפגינים פרו פלשתינים השתלטו על בניין באוניברסיטת קולומביה (ארכיון) \ מתוך X
על פי ה"וול סטריט ג׳ורנל" הצעד למעשה יכלול הוצאת צו אכיפה של בית משפט פדרלי, שיחייב את האוניברסיטה לציית לו באמצעות מימוש הרפורמות שדורש הממשל. אם שופט פדרלי ייקבע שהמוסד לא עומד בדרישות, זה עלול להיחשב כביזיון בית המשפט וקולומביה צפויה לעמוד בפני קנסות ומגבלות.
בשבועות האחרונים מנהלת האוניברסיטה משא ומתן עם הממשל, לאחר שהאחרון החליט להקפיא מימון פדרלי בסך של 400 מיליון דולר לאור התנהלותה בגל המחאות האנטי-ישראליות אשתקד, ובייחוד בשל גילויי האנטישמיות שהתרבו בקמפוס כתוצאה מכך. קולומביה כבר הודיעה כי תסכים לשורת רפורמות, ביניהם איסור על עטיית מסכות והצבת מפקח חיצוני לבית הספר שאמון על לימודי המזרח התיכון, על מנת להשיב אליה את המימון הפדרלי.
עם זאת, כאמור, הממשל מתכוון להמשיך להפעיל לחץ נוסף על המוסד על מנת לוודא כי דרישותיו ימולאו באמצעות הוצאת צו ההסכמה. לא ברור האם האוניברסיטה, שחייבת להסכים לצו על מנת שזה ייכנס לתוקף, דנה באפשרות לשתף פעולה. באם תחליט שלא, היא יכולה להאבק בכך בבית המשפט מול משרד המשפטים, הליך שיכול לקחת שנים וייאלץ אותה לחשוף פרקטיקות עבודה והצהרות על תהליכים פנימיים בתוך המוסד, וסביר להניח כי במקביל היא תאבד את המימון הפדרלי.
המהלך של צו ההסמכה מובל על ידי כוח המשימה הפדרלי נגד אנטישמיות שנטען בדיווח כי הוא סבור שקולומביה לא מתכננת למלא באופן מלא אחר דרישות הממשל, לאחר שראה בהתנהלותה כהפרה של זכויות האדם נגד סטודנטים יהודיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו