באוניברסיטה היוקרתית: חדר התפילה המוסלמי הושחת - האצבע הופנתה לסטודנטים היהודים

גרפיטי עם ציון שמה של אחוות אלפא אפסילון פי היהודית רוסס בתוך חדר תפילה מוסלמי באוניברסיטת ניו יורק • כרי ישיבה היו ספוגים בשתן, וגרפיטי עם איור מיני רוסס על הקירות עם האותיות המייצגות את האחווה • "החילול הזה של מרחב דתי הוא שפל ובלתי מקובל לחלוטין", מסרה האוניברסיטה • "זו הייתה מתקפה זדונית וחסרת כבוד שמונעת משנאה אנטי-מוסלמית", הוסיף חוקר במוסד • האחווה, שפעילותה במוסד נאסרה ב-2015, גינתה את המאורע

חדר התפילה המוסלמי שהושחת באוניברסיטת ניו יורק

כיתוב גרפיטי עם ציון שמה של אחווה סטודנטיאלית יהודית רוסס בשבוע שעבר בתוך חדר תפילה מוסלמי בספריית אוניברסיטת ניו יורק.

האירוע התגלה במהלך ביקור של אחד מהסטודנטים בחדר התפילה שנמצא בספרייה המרכזית של המוסד. בדיווחים שונים נטען כי כרי ישיבה היו ספוגים בשתן, וגרפיטי עם איור מיני רוסס על הקירות עם האותיות "AEPI", המייצגות את האחווה היהודית אלפא אפסילון פי.

כוח המשימה לפשעי שנאה של משטרת ניו יורק חוקר את האירוע יחד עם צוות האוניברסיטה. בניגוד לאירועים בהם הותקפו סטודנטים יהודיים בהם מיאן למהר להוציא גינוי, במקרה הזה בית הספר מיהר לגנות את האירוע וציין כי האחראים יהיו "כפופים לסנקציות החמורות ביותר". "החילול הזה של מרחב דתי הוא שפל, ראוי לגינוי ובלתי מקובל לחלוטין", נכתב בהצהרה. "זה נוגד כל עיקרון בקהילה שלנו, ואנו מגנים את המעשה הזה של איסלאמופוביה ושנאה אנטי-מוסלמית". עוד הוסיפו באוניברסיטה כי הם מציעים תמיכה ומשאבים לקהילה המוסלמית של המוסד בעקבות המקרה.

הגרפיטי והציור הגס בחדר התפילה המוסלמי באוניברסיטה בניו יורק, צילום: מתוך אינסטגרם

מהמטה העולמי של האחווה נמסר כי אינם מודעים למעורבות כלשהי של חבריה וכי הם מגנים את התקרית. "כארגון, אנו מגנים בחריפות את הוונדליזם הזה ואנו משתפים פעולה באופן מלא עם החקירה", כתב ג'ון פירס, דובר AEPi International, בהצהרה. "אני מקווה שהחקירה תמצא את העבריין/ים וכאשר הם יימצאו, אנו מאמינים שהם צריכים להיענש כראוי על ידי האוניברסיטה והרשויות המתאימות". יש לציין כי פעילות האחווה נאסרה על ידי האוניברסיטה כבר בשנת 2015.

‏פאיאז ג'אפר, איש דת מוסלמי וחוקר במרכז האסלאמי באוניברסיטה, אמר כי תלמידים מוסלמים בבית הספר הביעו "פחד, חרדה וזעם". לדבריו, "זה לא היה רק ​​מעשה של ונדליזם; זו הייתה מתקפה זדונית וחסרת כבוד שמונעת משנאה אנטי-מוסלמית", אמר ג'אפר בהצהרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר