"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארז ראובני, תובע בממשל טראמפ הושעה לאחר שלא הגן כנדרש על המדינה בתיק גירוש

בדיון אליו הופיע טען ראובני בפני השופטת כי הוא מתוסכל מכך שאין לו תשובות לשאלותיה • התיק עסק בעניינו של אדם ממרילנד שגורש לטענתו בטעות לאל סלבדור • התטבעת הכללית פאם בונדי: "כל עורך דין שלא יפעל בהתאם להנחיות יעמוד בפני השלכות"

,עודכן
0השמעה
מפגינים נגד גירוש המהגרים בלוס אנג'לס. צילום: רויטרס

משרד המשפטים האמריקני השעה תובע מטעם הממשלה מתפקידו, לתקופה בלתי מוגדרת, לאחר שזה לא הגן כפי הנדרש על עמדת הממשלה בעניין גירושו של אדם ממרילנד שתבע את ממשלת ארה"ב לאחר שגורש, בטעות לטענתו, לאל סלבדור.

חברי כנופיית טרן דה אראגואה מגיעים לבית הסוהר באל סלבדור

התובע ארז ראובני, סגן המנהל בפועל של משרד ההתדיינות בענייני הגירה, הושעה בגין "כישלון בהגנה נמרצת" על האינטרסים של הממשלה, כל על פי דיווח בארה"ב. באותו דיון נקבע גם כי על משרד המשפטים לסייע בהחזרתו של התובע קילמר ארמנדו אברגו גרסיה עד יום שני. בממשל טראמפ צפויים לערער על הצו.

"בהנחייתי, כל עורך דין במשרד המשפטים נדרש להגן בנחישות בשם ארצות הברית", אמרה התובעת הכללית פאם בונדי בהצהרה בשבת. "כל עורך דין שלא יפעל בהתאם להנחיה זו יעמוד בפני השלכות".

פאם בונדי נושאת דברים בעצרת של טראמפ. שימשה בעבר כתובעת הכללית של פלורידה,צילום: אי.פי

יחד עם ראובני, משרד המשפטים השעה גם את סגן מנהל משרד ההתדיינות בענייני הגירה, כך מסרו מקורות המכירים את הפרשה ל-ABC News. אוגוסט פלנטג'ה, שהיה הממונה על ראובני, הוצא לחופשה מנהלית על ידי פקידי משרד המשפטים בשל "כישלון בפיקוח".

בדיון עצמו, שנערך ביום שישי, ראובני התקשה לענות לשופטת על שאלות מהותיות בנוגע למעצרו וגירושו של התובע. בשלב מסוים הוא נשאל על ידי השופטת תחת איזו סמכות עצרו שוטרי אכיפת החוק את אברגו גרסיה, וענה שהוא מתוסכל מכך שאין לו תשובות לשאלות אלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר