"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ציד מכשפות": טראמפ מתייצב לצידה של מארי לה פן

מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת הורשעה בשימוש לא ראוי בכספי האיחוד האירופי ונידונה למאסר ולפסילה מתפקידים ציבוריים למשך 5 שנים • טראמפ טען שמדובר ב"לוחמה משפטית" של השמאל האירופי, והשווה את מצבה למאבקים המשפטיים שהוא עצמו התמודד איתם

,עודכן
0השמעה
טראמפ ולה פן. צילום: אורן בן חקון ואי.אף.פי

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית, יצא היום בהצהרה חריפה נגדהרשעתה של מרין לה פן, מנהיגת מפלגת "האיחוד הלאומי" בצרפת. לה פן הורשעה בשימוש לא ראוי בכספי האיחוד האירופי וקיבלה עונש מאסר וחמש שנות פסילה מתפקידים ציבוריים.

מארין לה פן . מקבלת תמיכה מידיד חשוב,צילום: אי.אף.פי

בהצהרתו, טראמפ תיאר את ההליך המשפטי נגד לה פן כ"ציד מכשפות" וטען כי מדובר ב"דוגמה נוספת לשימוש של השמאל האירופי ב'לוחמה משפטית' כדי להשתיק חופש ביטוי ולצנזר יריבים פוליטיים". הנשיא האמריקאי השווה את המקרה למה שהוא תיאר כמסע רדיפה משפטי שהתנהל נגדו עצמו במשך תשע השנים האחרונות.

"אני לא מכיר את מרין לה פן, אבל מעריך כמה קשה היא עבדה במשך שנים רבות. היא ספגה הפסדים, אבל המשיכה הלאה, וכעת, רגע לפני מה שיכול היה להיות ניצחון גדול, תופסים אותה על האשמה קטנה שכנראה לא ידעה עליה – נשמע לי כמו 'טעות חשבונאית'", כתב טראמפ בהצהרתו.

טראמפ. מבין את מצבה של לה פן,צילום: REUTERS

טראמפ הוסיף כי לדעתו ההרשעה "רעה לצרפת ולעם הצרפתי הגדול, לא משנה באיזה צד הם נמצאים", וסיים בקריאה: "שחררו את מרין לה פן!"

ההרשעה של לה פן עשויה למנוע ממנה להתמודד בבחירות לנשיאות צרפת ב-2027, כאשר מעמדה כמועמדת המובילה של הימין הקיצוני עלול לעבור לז'ורדן ברדלה, נשיא המפלגה בן ה-29. לה פן צפויה לערער על ההחלטה.

טראמפ, שעצמו התמודד עם הליכים משפטיים רבים בשנים האחרונות, משתמש בקו רטורי דומה לזה שנקט בהתייחסות למשפטיו שלו, כשהוא מאשים את מערכת המשפט בהטיה פוליטית ובשימוש כלי משפטי לצרכים פוליטיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר