כשבעה חודשים לאחר שהחליפה את הנשיאה הקודמת פרופ' מינוש שפיק, הנשיאה הזמנית של אוניברסיטת קולומביה, קתרינה ארמסטרונג, מתפטרת מתפקידה, כך דווח הלילה (בין שישי לשבת) ב"וול סטריט ז'ורנל".
מפגינים פרו פלשתינים השתלטו על בניין באוניברסיטת קולומביה (ארכיון) \ מתוך X
את ארמסטרונג תחליף יו"ר המשותפת של מועצת הנאמנים שלה, קלייר שיפמן, שנבחרה לנשיאה בפועל. ארמסטרונג תחזור להוביל את המרכז הרפואי אירווינג של האוניברסיטה, כך מסרה ההנהלה.
"יו"ר המשותפת של מועצת הנאמנים, קלייר שיפמן, מונתה לנשיאה בפועל, בתוקף באופן מיידי, ותכהן עד שהמועצה תסיים את החיפוש הנשיאותי שלה".
החחלטה מגיעה לאחר לחצים רבים שהופעלו על ארמסטרונג ע"י ממשל טראמפ בנוגע למימון הפדרלי של קולומביה. זאת לאחר ההפגנות האנטי-ישראליות ששיבשו את פעילות האוניברסיטה.
מוקדם יותר החודש, ממשל טראמפ משך מענקים וחוזים פדרליים בשל החשש שהאוניברסיטה לא הצליחה להגן כראוי על סטודנטים יהודים. הממשל הציג 9 דרישות שעל האוניברסיטה לעמוד בהן כתנאי מוקדם להתחיל בשיחות על המימון הפדרלי, ביניהן גירוש והשעיית תלמידים.
לפני כשבוע האוניברסיטה הסכימה להיענות לשורת הדרישות של ממשל טראמפ במסגרת המשא ומתן על מימון פדרלי בסך של 400 מיליון דולר, כך על פי מזכר הבנות שפורסם.
שניים ממנהיגי המרכז ללימודי המזרח התיכון של אוניברסיטת הרווארד, המנהל וסגנית המנהל, יעזבו את תפקידיהם.
המחלקה הייתה תחת ביקורת מצד בוגרים, שטענו שיש לה הטיה אנטי-ישראלית, והאוניברסיטה באופן רחב יותר נמצאת תחת לחץ עז מהממשל הפדרלי לטפל בהאשמות של אנטישמיות בקמפוס.
המנהל, ג'מאל קפאדאר, פרופסור ללימודים תורכיים, וסגנית המנהל, רוזי בשיר, היסטוריונית של המזרח התיכון, לא הגיבו להודעות שביקשו תגובה ביום שישי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו