"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפסקת האש של אוקראינה: ארה"ב תחדש את הסיוע הצבאי והמודיעיני לזלנסקי
קייב הביעה נכונות לקבל הצעה אמריקנית לשקט זמני בחזית למשך 30 יום • המהלך הושג בשיחות בסעודיה שבועיים לאחר עימות חריף בין טראמפ לזלנסקי • טראמפ: "ניפגש עם רוסיה בקרוב" • שר החוץ רוביו: "הכדור כעת במגרש של מוסקבה"
"מאמינים שיחד עם אמריקה, תחת הנשיא טראמפ, אפשר להשיג שלום". טראמפ וזלנסקי (ארכיון). צילום: רויטרס

הפסקת האש של אוקראינה: ארה"ב תחדש את הסיוע הצבאי והמודיעיני לזלנסקי

קייב הביעה נכונות לקבל הצעה אמריקנית לשקט זמני בחזית למשך 30 יום • המהלך הושג בשיחות בסעודיה שבועיים לאחר עימות חריף בין טראמפ לזלנסקי • טראמפ: "ניפגש עם רוסיה בקרוב" • שר החוץ רוביו: "הכדור כעת במגרש של מוסקבה"

דודי קוגןרויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ארצות הברית הסכימה לחדש באופן מיידי את הסיוע הצבאי ושיתוף המודיעין עם אוקראינה,במקביל להצעת הפסקת אשבת 30 יום שקייב הביעה נכונות לקבלה. ההסכמות הושגו במהלך שיחות בסעודיה היום (שלישי), כך נמסר בהצהרה משותפת של שתי המדינות.

הצהרת המדינות מגיעה שבועיים לאחר העימות חסר התקדים בין הנשיאים טראמפ וזלנסקי בבית הלבן, שינוי שקדם לו שינוי מדיניות חד של וושינגטון כלפי המלחמה ואימוץ חלק מהעמדות הרוסיות. בעקבות העימות הזה הפסיקה ארה"ב את שיתוף המודיעין והעברת הסיוע הצבאי לקייב.

בשיחות בג'דה שבסעודיה, קייב "הביעה נכונות לקבל את הצעת ארה"ב ליישם הפסקת אש מיידית וזמנית של 30 יום, אשר ניתנת להארכה בהסכמה הדדית של הצדדים, ואשר כפופה לאישור ויישום מקביל על ידי רוסיה", נמסר בהצהרה המשותפת.

"הכדור נמצא כעת במגרש של מוסקבה". מזכיר המדינה, מרקו רוביו (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

שר החוץ האמריקני מרקו רוביו אמר כי יעביר כעת את ההצעה לרוסים, וכי הכדור נמצא כעת במגרש של מוסקבה. "הנשיא (טראמפ) רצה שהמלחמה הזו תסתיים אתמול... אז התקווה שלנו היא שהרוסים יענו 'כן' במהירות האפשרית, כדי שנוכל להגיע לשלב השני של זה, שהן משא ומתן אמיתי", אמר רוביו לכתבים לאחר השיחות.

הנשיא טראמפ אמר לכתבים בבית הלבן כי "אנחנו נפגש עם רוסיה מאוחר יותר היום או מחר" והוסיף כי יזמין את נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בחזרה לבית הלבן.

נשיא אוקראינה זלנסקי, שהיה בערב הסעודית אך לא השתתף בשיחות, אמר בתגובה כי אוקראינה הציעה שלוש נקודות מפתח בפגישה: "שקט בשמיים - הפסקת מתקפות טילים, פצצות והתקפות רחפנים לטווח ארוך; שקט בים; וצעדים אמיתיים לבניית אמון במצב הזה, שמשמעותם בעיקר שחרור שבויי מלחמה ועצורים - הן צבאיים והן אזרחיים - והחזרת ילדים אוקראינים שהועברו בכפייה לרוסיה".

הפסקת האש המוצעת תחול לאורך כל קו החזית. חיילים אוקראינים (ארכיון), צילום: אי.פי.איי

זלנסקי הוסיף: "במהלך השיחות היום, הצד האמריקני הציע לקחת צעד ראשון גדול אף יותר - הפסקת אש מלאה זמנית של 30 יום, לא רק הפסקת התקפות טילים, רחפנים ופצצות, לא רק בים השחור, אלא גם לאורך כל קו החזית. אוקראינה מוכנה לקבל את ההצעה הזו - אנו רואים בה צעד חיובי ומוכנים לקחת אותו. כעת, זה תלוי בארצות הברית לשכנע את רוסיה לעשות אותו דבר. אם רוסיה תסכים, הפסקת האש תיכנס לתוקף באופן מיידי."

שני הצדדים אמרו גם כי וושינגטון וקייב הסכימו להגיע לסיכום בהקדם האפשרי לגבי הסכם המינרלים של אוקראינה. יועץ בכיר לזלנסקי אמר לסוכנות הידיעות כי אפשרויות לערבויות ביטחוניות לאוקראינה נדונו עם גורמים אמריקנים. היועץ לא פירט את האפשרויות. היועץ לביטחון לאומי מייק וולץ אישר כי שאלת הערבויות הביטחוניות נדונה, אך לא הוסיף על כך. סוגיה זאת הייתה במוקד העימות בין ארה"ב לאוקראינה, כאשר הנשיא הביע דעתו כי הנוכחות הכלכלית האמריקנית במדינה מספיקה כדי למנוע פלישה מחודשת של רוסיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...