"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ביקרה את אסד במהלך מלחמת האזרחים: טולסי גבארד מונתה לראש המודיעין האמריקני
מינויה אושר ברוב של 52 תומכים מול 48 מתנגדים • במקביל, אישר הסנאט בהצבעה מקדימה את מינויו של רוברט פ. קנדי לתפקיד מזכיר הבריאות
טולסי גבארד. צילום: רויטרס

ביקרה את אסד במהלך מלחמת האזרחים: טולסי גבארד מונתה לראש המודיעין האמריקני

מינויה אושר ברוב של 52 תומכים מול 48 מתנגדים • במקביל, אישר הסנאט בהצבעה מקדימה את מינויו של רוברט פ. קנדי לתפקיד מזכיר הבריאות

דור מלול, כתבנו בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מינויה של טולסי גבארד לתפקיד ראש המודיעין הלאומי האמריקני אושר היום (רביעי) בידי הסנאט, ברוב של 52 תומכים מול 48 מתנגדים. במקביל, אישר הסנאט בהצבעה מקדימה את מינויו של רוברט פ. קנדי לתפקיד מזכיר הבריאות, כאשר ההצבעה הסופית על אישורו צפויה להתקיים מחר.

מדובר בשניים מהמינויים השנויים במחלוקת שטראמפ ביקש להעביר, ובתקשורת האמריקנית עלו ספקות אם מספיק סנטורים רפובליקנים יתייצבו מאחוריהם.

רוברט פ. קנדי ג'וניור (ארכיון), צילום: רויטרס

מליאת הסנאט אישררה את מינויה של גבארד, לאחר שבשבוע שעבר עבר המינוי בוועדת המודיעין של הסנאט. מיטש מק'קונל, שכיהן בעבר כמנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט, היה הסנטור הרפובליקני היחיד שהתנגד למינוי. "האומה לא צריכה לדאוג שהערכות המודיעין שהנשיא מקבל מושפעות מראש המודיעין הלאומי שיש לו היסטוריה של שיקול דעת מדאיג", כתב מק'קונל.

גבארד, סנאטורית דמוקרטית לשעבר, נפגשה בינואר 2017 עם נשיא סוריה בשאר אסד במהלך מלחמת האזרחים במדינה. היא הטילה ספק באחריות המשטר הסורי למתקפה הכימית באפריל 2017 במחוז אידליב. גבארד התבטאה בעבר בנוגע לפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022, והטילה את האחריות על ממשל ביידן ואוקראינה. היא תמכה באדוארד סנואדן, שהדליף מסמכים מסווגים מסוכנויות המודיעין האמריקניות. לפי גורמי הביטחון האמריקניים, ההדלפה גרמה ל"פגיעה משמעותית" בביטחון ארה"ב וחשפה תוכנית האזנות שכללה מעקב אחר אזרחים אמריקנים. סנואדן, שנגדו הוגשו אישומים בגין ריגול וגניבת מידע סודי, קיבל אזרחות זמנית ברוסיה.

טולסי גבארד, צילום: .

בתגובה לביקורת, הצהירה גבארד כי בכוונתה להילחם "בפוליטיזציה של גופי המודיעין האמריקניים" והכחישה את הטענות בדבר עמדותיה כלפי רוסיה.

גם מינויו של רוברט פ. קנדי ג'וניור לתפקיד מזכיר הבריאות אושר בהצבעה מקדימה במליאת הסנאט לאחר שבשבוע שעבר אושר בוועדת הסנאט. הסנטור הרפובליקני ביל קסידי, רופא במקצועו, הכריע את ההצבעה בוועדה לטובת המינוי לאחר שקיבל, לדבריו, "התחייבויות רציניות מהממשל והזדמנות לקדם נושאים מוסכמים כמו מזון בריא ואג'נדה פרו-אמריקאית".

קנדי, שהקים ארגון שהביע התנגדות לחיסונים, העלה טענות בדבר הקשר בין חיסונים לאוטיזם. הוא דוחה את ההגדרה "מתנגד חיסונים" וטוען כי מטרתו היא בדיקת בטיחותם. קנדי ג'וניור הוא בן למשפחת קנדי. אביו נרצח ב-1968 במהלך התמודדותו על המועמדות הדמוקרטית לנשיאות, וב-1963 נרצח דודו, הנשיא ג'ון קנדי. בתקופת מגפת הקורונה עורר מחלוקת כשאמר בארוחת ערב פרטית בניו יורק כי "האנשים הכי חסינים מהקורונה הם יהודים אשכנזים וסינים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...