"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
61 שנים אחרי: ה-FBI חושף אלפי מסמכים חדשים על רצח קנדי
ה-FBI איתר 2,400 מסמכים שלא נחשפו בעבר על רצח קנדי • המסמכים נמצאו בעקבות צו נשיאותי של הנשיא טראמפ שהורה לשחרר את כל החומרים
הנשיא קנדי. צילום: AP

61 שנים אחרי: ה-FBI חושף אלפי מסמכים חדשים על רצח קנדי

ה-FBI איתר 2,400 מסמכים שלא נחשפו בעבר על רצח קנדי • המסמכים נמצאו בעקבות צו נשיאותי של הנשיא טראמפ שהורה לשחרר את כל החומרים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ה-FBI איתר לאחרונה כ-14,000 עמודים של דוחות מתוך 2,400 מסמכים שלא נמסרו בעבר לוועדת סקירת מסמכי ההתנקשות בנשיא קנדי, כך נחשף באתר החדשות "אקסיוס". המסמכים התגלו בעקבותצו נשיאותי של הנשיא דונלד טראמפ מ-23 בינואר, שהורה לחשוף את כל המסמכים הקשורים להתנקשות.

חשיפת המסמכים, 61 שנים לאחר ההתנקשות בדאלאס, מגיעה לאחר עשרות שנים של סירוב ממשלתי לשחרר את כל החומר הקשור לרצח, מה שהזין אין-ספור תיאוריות קונספירציה. המידע על המסמכים החדשים הועבר לבית הלבן ביום שישי האחרון, במסגרת הדיווח של משרד ראש המודיעין הלאומי על יישום הצו של טראמפ.

הנשיא ג'ון קנדי ורעייתו ג'קלין קנדי ב־1961,צילום: צילום: רויטרס

תוכן המסמכים נותר חסוי, ושלושה מקורות שאישרו את קיומם לאתר החדשות "אקסיוס" הדגישו כי לא ראו את המסמכים עצמם. עם זאת, עצם קיומם של אלפי מסמכים חדשים בנוגע לאחד האירועים הנחקרים ביותר בהיסטוריה האמריקנית מעלה שאלות על אופן הטיפול במידע ופרסומו על ידי הרשויות הפדרליות.

"ה-FBI סוף-סוף מתייחס להוראת הנשיא במקום להמשיך במדיניות של סודיות", אמר ג'פרסון מורלי, מומחה לרצח קנדי וסגן נשיא קרן מרי פרל, שמנהלת את מאגר המסמכים המקוון הגדול ביותר בנושא. מורלי אף הגיש תביעה נגד הממשל בדרישה לחשיפת מסמכים נוספים.

המומחים מציינים כי גם גילוי המסמכים החדשים אינו צפוי להוכיח באופן חד-משמעי אם לי הארווי אוסוואלד פעל לבד או היה חלק מקונספירציה רחבה יותר.

העימות הטלוויזיוני הראשון אי פעם, בין ג'ון קנדי לריצ'רד ניקסון,צילום: מתוך ויקיפדיה

על פי חוק מסמכי ההתנקשות של 1992, כל המסמכים הקשורים לרצח היו אמורים להימסר לוועדה הייעודית ובהמשך לארכיון הלאומי, שם הם היו צפויים להתפרסם במלואם ב-2017. עם זאת, חלק מהחומר נדחה לפרסום על ידי ממשל טראמפ, בעקבות ייעוץ של ה-CIA. ממשל ביידן אישר שחרור מסמכים באופן חלקי, אך לא עמד באופן מלא בדרישות החוק.

ג'ון קנדי וג'קלין רעייתו בדאלאס, זמן קצר לפני הרצח,צילום: רויטרס

בתוך כך, הנשיא טראמפ, שהביע חרטה על כך שלא פרסם את כל המסמכים במהלך כהונתו הראשונה, הבטיח כי אם ייבחר מחדש, ישלים את החשיפה. כחלק מהתחייבותו, טראמפ הורה על תוכנית לפרסום מסמכי הרצח של רוברט פ. קנדי ומרטין לותר קינג ג'וניור עד 9 במרץ.

על אף הצו הנשיאותי, גורמים רשמיים טוענים כי סוכנויות המודיעין עדיין ממליצות להשאיר חלק מהחומר חסוי. "כשהנשיא ישמע על כך, הוא יתפוצץ", אמר בכיר בבית הלבן. "זה קשקוש מוחלט של הדיפ סטייט". יועצו של טראמפ הוסיף כי "אל תתפלאו אם כל המסמכים האלו פשוט יצוצו פתאום ברשת".

המסמכים שהתגלו עשויים להיות רלוונטיים לתביעה פדרלית שהוגשה נגד ממשל ביידן ב-2022 על ידי קרן מרי פרל. התביעה טוענת כי רשויות פדרליות מחזיקות במסמכים נוספים שלא נמסרו לארכיון הלאומי, כולל הקלטות של המאפיה האמריקנית ומסמכים הקשורים לפעילות ה-CIA מול אוסוואלד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו