"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משטרת לאס וגאס: החייל מפיצוץ הטסלה ליד מלון טראמפ נעזר ב-AI לתכנון ההתאבדות

במשטרה המקומית ממשיכים לסרוק את מכשיריו של מת'יו ליוולסברגר בן ה-37, שירה בעצמו למוות • בין הממצאים התגלה שליוולסברגר השתמש בבינה מלאכותית לחיפוש נתונים על סוגי תחמושת וזיקוקים

,עודכן
0השמעה
להבות עולות מהסייברטראק של טסלה, לאחר שהתפוצצה מחוץ למלון טראמפ בלאס וגאס. צילום: Alcides Antunes via REUTERS

החייל המעוטר מת'יו ליוולסברגר,שפוצץ את הסייברטראק של טסלה מחוץ למלון טראמפ בלאס וגאס, השתמש בבינה מלאכותית, כולל ChatGPT, כדי לתכנן את הפיצוץ שהביא לשריפת הרכב ולמותו, כך מסרה המשטרה המקומית היום (שלישי).

המחשב הנייד, הטלפון הסלולרי והשעון החכם שלו עדיין נמצאים בבדיקה, כשבוע אחרי שמת'יוירה בעצמו למוותרגע לפני שרכבו התפוצץ.

מתיו ליוולסברגר (37), לוחם מעוטר בכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב,צילום: אי.פי

סקירה של החיפושים שערך ליוולסברגר באמצעות ChatGPT מצביעה על כך שהוא חיפש מידע על נפצים שונים, על המהירות של סוגי תחמושת שונים - וכן בחן האם זיקוקים חוקיים באריזונה.

במהלך החקירה נחשפומסרים מטלטלים שהשאיר ליוולסברגר בטלפון הנייד שלו, המעידים על המאבק הנפשי שחווה. על פי דיווח ברשת BBC - במשטרה הוסיפו כי "אין קשר בין הפיגוע בניו-אורלינס והפיצוץ".

ליוולסברגר שירת בכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב, הידועים בכינוי "הכומתות הירוקות". הוא שירת בצבא מאז 2006, ובמהלך הקריירה הארוכה שלו הוצב במקומות שונים בעולם, בהם אוקראינה, טג'יקיסטן, גאורגיה, קונגו ואפגניסטן, שם שירת במשך שתי תקופות שונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר