"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סטודנט נשאל ״אתה יהודי?״ והותקף באלימות ברחוב

מקרה אנטישמי במישיגן: סטודנט יהודי הותקף ברחוב על ידי קבוצת גברים • הוא נפצע קל • המשטרה המקומית חוקרת

,עודכן
0השמעה
מפגינים פרו פלשתיניים במדינת מישיגן. צילום: איי.פי

סטודנט יהודי בן 19 הותקף אתמול (ראשון) על רקע אנטישמי בעיר אן ארבור במדינת מישיגן שבארצות הברית.

התקיפה אירעה בשעה 00:45. הסטודנט הלומד באוניברסיטת מישיגן דיווח כי בעת שהלך ברחוב, קבוצת גברים לא מוכרים שאלה אותו אם הוא יהודי. כאשר השיב בחיוב, הם תקפו אותו ונמלטו מהמקום ברגל.

למרבה המזל, הסטודנט סבל מפציעות קלות בלבד ולא נזקק לאשפוז בבית החולים. מפקד משטרת אן ארבור, אנדרה סי. אנדרסון, גינה בחריפות את האירוע והצהיר כי המשטרה תעבוד בשיתוף פעולה עם מחלקת הביטחון של אוניברסיטת מישיגן ועם משרד התובע המחוזי כדי להעמיד לדין את התוקפים.

Ethnic Intimidation Investigationpic.twitter.com/nfY8SgPu9N

— Ann Arbor Police (@A2Police)September 16, 2024

"אין מקום לשנאה או להפחדה אתנית בעיר אן ארבור", אמר אנדרסון. "נפעל נגד אנטישמיות וכל מעשי פשע המונעים מדעות קדומות. אנו מחויבים לחקור ביסודיות אירוע זה ואירועי שנאה אחרים ונעבוד עם משרד התובע המחוזי כדי להעמיד לדין בנחישות את האחראים".


חקירת האירוע עדיין נמשכת, ורשויות האכיפה קוראות לכל מי שיש לו מידע על התקיפה לפנות למשטרת אן ארבור. מישיגן היא המדינה עם שיעור האוכלוסיה המוסלמי הגבוה ביותר בארצות הברית ויש בה ריכוזים גדולים של מהגרים מסומליה, פקיסטן ומדינות ערב.

מנכ"ל ארגון הסטודנטים היהודיים ״הלל״ במישיגן, דייבי רוזן, הגיב לאירוע ואמר: "בזמנים קשים, אנו שואבים כוח מהקהילה המדהימה הזו - סטודנטים, הורים, בוגרים וחברים - וכוח זה מעצים את הגאווה והשמחה שלנו בהיותנו יהודים, ובמיוחד יהודים באוניברסיטת מישיגן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר