"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פסיקה בארה"ב: על האוניברסיטה למנוע ממפגינים לאסור כניסת יהודים לקמפוס

בעקבות תביעה שהגישו סטודנטים למשפטים, שופט פדרלי פרסם פסק דין תקדימי שמחייב את UCLA לקחת אחריות על מעשי המפגינים בשטחו • "תלמידים הודרו מהקמפוס משום שסירבו להתכחש לאמונתם", קבע השופט

,עודכן
0השמעה
ההתארגנות הפרו-פלשתינית בקמפוס בלוס אנג'לס (ארכיון). צילום: רויטרס

בית משפט פדרלי במדינת קליפורניה פסק היום (רביעי) כי אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס לא יכולה לאפשר למפגינים פרו פלשתינים למנוע מסטודנטים יהודים גישה לחלקים שונים של הקמפוס.

מדובר בפעם הראשונה בה שופט בבית משפט כלשהו פסק נגד המפגינים הפרון-פלשתינים באוניברסיטאות בדרישה מהמוסדות לאפשר גישה לסטודנטים יהודים וציונים.

"בשנת 2024, בארצות הברית של אמריקה, במדינת קליפורניה, בעיר לוס אנג'לס, סטודנטים יהודים הודרו מחלקים של קמפוס אוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס משום שסירבו להתכחש לאמונתם", כתב השופט מארק סקרסי בפסק הדין התקדימי.

המשטרה בלוס אנג'לס מפנה את המפגינים הפרו-פלשתינים מקמפוס UCLA קרדיט: רויטרס



האוניברסיטה טענה כי אין לה כל אחריות חוקית בסוגיה משום שהמפגינים, לא האוניברסיטה, הם שמנעו מהסטודנטים היהודים את הכניסה למתחם הקמפוס. עוד טענו במוסד כי האוניברסיטה פעלה בשיתוף עם משטרת לוס אנג'לס בניסיון למנוע הפגנות.

השופט פסק כי האוניברסיטה מנועה באופן חוקי משימוש בכיתות והעברת שיעורים בקמפוס אם סטודנטים יהודים לא יכולים להיכנס למקום. יצחק פרנקל, סטודנט ללימודי משפטים באוניברסיטה, הוא אחד משלושת התלמידים שהגישו את התביעה נגד האוניברסיטה ובחר לציין את הפסיקה בחגיגה קטנה.

"אף סטודנט לא צריך לחוש פחד להיות חסום מכניסה לקמפוס משום שהוא יהודי. אנ יאסיא תודה לבית המשפט שגרם לאוניברסיטה לשים סוף למעשה המביש והאנטי יהודי הזה", כתב פרנקל בהצהרה קצרה. באוניברסיטה הגיבו לפסיקה וטענו כי היא "תפגע באופן בלתי הולם ביכולת שלנו להגיב לאירועים בשטח ולספק את הצרכים של הקהילה האקדמית".טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר