"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הלחצים עבדו: ביידן פורש מהמרוץ לבית הלבן
הנשיא המכהן הודיע על הצעד הדרמטי: "מתכוון לשרת את ארצי עד לסיום הקדנציה - הפרישה היא לטובת המדינה והמפלגה" • מסתמן: סגניתו קמלה האריס תיכנס לנעליו ותתייצב מול דונלד טראמפ
ג'ו ביידן . צילום: איי.אף.פי

הלחצים עבדו: ביידן פורש מהמרוץ לבית הלבן

הנשיא המכהן הודיע על הצעד הדרמטי: "מתכוון לשרת את ארצי עד לסיום הקדנציה - הפרישה היא לטובת המדינה והמפלגה" • מסתמן: סגניתו קמלה האריס תיכנס לנעליו ותתייצב מול דונלד טראמפ

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הודיע הערב (ראשון) כי יפרוש מהמירוץ לנשיאות מול דונלד טראמפ, כשלושה חודשים לפני הבחירות שיערכו בנובמבר. מועמד המפלגה הדמוקרטית, שכיהן בעבר כסגנו של ברק אובמה, יוחלף ככל הנראה על ידי סגניתו - קמלה האריס. פגישת נתניהו-ביידן צפויה להתקיים כרגיל, כך דווח ב-AP.

ביידן צייץ כי "היום אני רוצה להציע את תמיכתי המלאה בקמלה האריס להיות המועמדת של המפלגה שלנו השנה. דמוקרטים - הגיע הזמן להתאחד ולנצח את טראמפ. בואו נעשה את זה".

לפי דיווח ברויטרס, נכון לאמש, הנשיא ביידן תכנן להישאר במרוץ לנשיאות, ורק היום בצהריים הודיע לצוות הקרוב אליו שהוא פורש, כך מסר מקור המעורה בפרטים. "אתמול המסר שלו היה להמשיך במלוא המרץ," אמר המקור לרויטרס, "בסביבות השעה 13:45 הנשיא אמר לצוות הבכיר שלו שהוא שינה את דעתו".

על פי דיווח בכלי התקשורת בארצות הברית, האריס וביידן שוחחו במהלך 24 השעות האחרונות לפני החלטתו של הנשיא, אם כי מועד השיחה ותוכנה אינם ידועים.

במכתב שפרסם ברשת Xכתב הנשיא ביידן:

"חבריי האמריקנים,

במהלך שלוש וחצי השנים האחרונות, התקדמנו מאוד כאומה.

כיום, לאמריקה יש את הכלכלה החזקה בעולם. עשינו השקעות היסטוריות בבנייה מחדש של אומתנו, בהורדת עלויות תרופות מרשם לקשישים, ובהרחבת שירותי בריאות במחיר סביר למספר שיא של אמריקנים. הענקנו טיפול חיוני למיליון חיילים משוחררים שנחשפו לחומרים רעילים. העברנו את חוק בטיחות הנשק הראשון זה 30 שנה. מינינו את האישה האפרו-אמריקנית הראשונה לבית המשפט העליון. העברנו את חקיקת האקלים המשמעותית ביותר בהיסטוריה של העולם.

אמריקה מעולם לא הייתה במצב טוב יותר להוביל מאשר אנחנו היום.

אני יודע שכל זה לא היה יכול להיעשות בלעדיכם, העם האמריקני. יחד, התגברנו על מגיפה שמתרחשת אחת לנאה ועל המשבר הכלכלי החמור ביותר מאז השפל הגדול. הגנו על הדמוקרטיה שלנו ושמרנו עליה. והחיינו וחיזקנו את הבריתות שלנו ברחבי העולם.

רויטרס

היה זה הכבוד הגדול בחיי לשמש כנשיאכם. ועל אף שזו הייתה כוונתי להיבחר מחדש, אני מאמין שבאינטרס העליון של מפלגתי ושל המדינה שאפרוש מהתפקיד ואתמקד אך ורק במילוי חובותיי כנשיא למשך שארית כהונתי.

אדבר עם האומה בהמשך השבוע בפירוט רב יותר על החלטתי.

לעת עתה, הרשו לי להביע את תודתי העמוקה לכל אלה שעבדו כל כך קשה כדי לראות אותי נבחר מחדש. אני רוצה להודות לסגנית הנשיא קמלה האריס על היותה שותפה יוצאת דופן בכל העבודה הזו. ותנו לי להביע את הערכתי הלבבית לעם האמריקני על האמונה והאמון שנתתם בי.

אני מאמין היום במה שתמיד יש לי: אין שום דבר שאמריקה לא יכולה לעשות כשאנחנו עושים אותו ביחד. אנחנו רק צריכים לזכור שאנחנו ארצות הברית של אמריקה".

הגברת הראשונה, ג'יל ביידן, פרסמה ציוץ ברשת החברתית אקס בו שיתפה את מכתב הפרישה של בעלה, לצד אימוג'י של לבבות. על פי טענות בתקשורת האמריקנית, הגברת הראשונה פעלה בשבועות האחרונים על מנת למנוע את פרישתו של בעלה מהמרוץ לנשיאות.

הקריאות לפרישתו של הנשיא החלו לאחרהעימות בינו לבין הנשיא לשעבר דונלד טראמפ.במהלך ההופעה בעימות נראה הנשיא כשהוא מבולבל מעט, וזכה להפסד בסקרים מול יריבו בבוקר שאחרי העימות.

ההופעה,לצד שמועות על מצב בריאותי רעוע לכאורה,הובילה לקריאות של דמוקרטים,תורמים,מקורבים וחברי קונגרס דמוקרטיים,לפרישתו של ביידן מהמירוץ.

על פי הדיווחים, שלשום בני משפחתו של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, דנו בפרישתו מהמרוץ לנשיאות, כך לפי שני אנשים המכירים את השיחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...