דיווח: ביידן הזמין סקרים לגבי האפשרות שקמלה האריס תרוץ במקומו לנשיאות

נשיא ארה"ב עומד בפני נקודה קריטית במרוץ לבחירתו מחדש, כאשר קריאות מצד דמוקרטים לפרישתו ממשיכות להתגבר • ביצועים חלשים בעימות מול דונלד טראמפ עוררו מחדש שאלות לגבי גילו וכשירותו • למרות זאת, לפי רשת ה-ABC, הנשיא עומד על כך שהוא נשאר במרוץ

למרות הקריאות לפרישה, ביידן מתכונן לחזור למסע הבחירות. צילום: אי.פי

גורם רשמי מסר לרשת ABC היום (חמישי) כי הנשיא ג'ו ביידן מתכונן לחזור למסע הבחירות, זאת על רקע קריאות גוברות מצד חברי מפלגתו לפרוש מהמרוץ לנשיאות. עם זאת, דווח גם כי הנשיא הזמין סקרי דעת קהל לגבי האפשרות שקמלה האריס תחליף אותו במירוץ לבית הלבן. 

הנשיא ביידן בשדה התעופה בלאס וגאס, צילום: רויטרס

הנשיא ביידן עומד בפני אתגר משמעותי בניסיונו להיבחר לקדנציה שנייה, כאשר קולות בתוך המפלגה הדמוקרטית קוראים לו לפנות את מקומו למועמד צעיר יותר. הדיון סביב עתידו הפוליטי של ביידן התעורר מחדש לאחר הופעה מאכזבת בעימות מול יריבו הרפובליקני, דונלד טראמפ, שהעלתה שאלות לגבי יכולתו להתמודד עם לחצי הקמפיין ולכהן ארבע שנים נוספות בבית הלבן.

ביידן, טראמפ (ארכיון), צילום: אי.פי

למרות הביקורת, ביידן הבהיר באופן נחרץ כי אין בכוונתו לפרוש מהמרוץ. בפגישה עם חברי קונגרס השבוע, אמר הנשיא כי הוא "לא הולך לשום מקום". ביום חמישי בערב, ערך ביידן את מסיבת העיתונאים הראשונה שלו מאז העימות, שם נשאל מספר פעמים לגבי עתידו הפוליטי.

מקורביו של הנשיא טוענים כי הוא נחוש להמשיך במסע הבחירות ולהילחם על הזכות לכהונה נוספת. עם זאת, האתגרים העומדים בפניו משמעותיים, כולל הצורך לשכנע את הציבור האמריקאי וחברי מפלגתו כי הוא עדיין המועמד המתאים ביותר להוביל את המדינה.

ההתפתחויות הקרובות במסע הבחירות של ביידן צפויות להיות מכריעות עבור עתידו הפוליטי ועבור המפלגה הדמוקרטית כולה, כאשר הבחירות לנשיאות מתקרבות והמתח הפוליטי בארצות הברית ממשיך לעלות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר