"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תמרור אזהרה לטראמפ: היילי זוכה בתמיכה דו-ספרתית בפריימריז - למרות פרישתה
השבוע גרפה המועמדת לשעבר 20% תמיכה במרילנד ו-18% בנברסקה; לפני שבועיים זכתה בכ-22% באינדיאנה • יועץ אסטרטגי רפובליקני: "יש פלח משמעותי של מצביעי המפלגה שאינם רוצים את טראמפ"
סיכות של תומכי היילי בפריימריז במיין, מארס השנה. צילום: אי.אף.פי

תמרור אזהרה לטראמפ: היילי זוכה בתמיכה דו-ספרתית בפריימריז - למרות פרישתה

השבוע גרפה המועמדת לשעבר 20% תמיכה במרילנד ו-18% בנברסקה; לפני שבועיים זכתה בכ-22% באינדיאנה • יועץ אסטרטגי רפובליקני: "יש פלח משמעותי של מצביעי המפלגה שאינם רוצים את טראמפ"

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

את הכרטיס הרפובליקני במירוץ לבית הלבן דונלד טראמפ הבטיח כבר לפני חודשיים, וגם הסקרים מעניקים לו יתרון על הנשיא המכהן ג'ו ביידן - כולל במדינות המפתח. אולם יש לפחות גורם אחד שיכול להתברר כמחסום בפני הנשיא לשעבר במאמציו לחזור לוושינגטון: קוראים לו המצביעים של ניקי היילי.

רויטרס

על אף שמושלת דרום קרוליינה לשעבר השעתה את הקמפיין שלה לפני יותר מחודשיים, היא ממשיכה לגרוף שיעורי תמיכה משמעותיים בפריימריז במדינות השונות. כך ביום שלישי האחרון קיבלה לא פחות מ-20% במרילנד, 18% בנברסקה ו-9.4% במערב וירג'יניה. לפני שבועיים זכתה היילי ל21.7% תמיכה בפריימריז באינדיאנה, ובפנסילבניה באפריל הוא קיבל 16%. במטה טראמפ נוטים להמעיט מערך ההישגים של היילי ואומרים כי הם מגיעים בגלל הפריימריז שפתוחים גם למצביעים דמוקרטים ועצמאיים. אלא שלפחות בשלוש המדינות שהצביעו השבוע, הפריימריז היו פתוחים רק למצביעים רפובליקנים רשומים.

טראמפ בעצרת בחירות בניו ג'רזי, לפני שבוע, צילום: רויטרס

"היילי ממשיכה לקבל תמיכה אחרי השעיית הקמפיין והדבר מלמד כנראה על כך שמספר משמעותי של רפובליקנים נאמנים אינם תומכים בטראמפ", אמר ל-USAToday גראנט ריהר, פרופסור למדעי המדינה מאוניברסיטת סירקיוז. "אם הדבר יבוא לידי ביטוי בהצבעה לביידן או למועמד אחר קשה לומר, אולם לפחות חלקם עשויים שלא להצביע. ובהתחשב במירוץ הצמוד, אובדן של אפילו מספר קטן של קולות רפובליקניים יכול להרע עם טראמפ, במיוחד במדינות המפתח".

עד כמה הדבר משמעותי ילמד הסקר שפורסם עוד במארס, לאחר פרישת היילי. 63% מתומכיה אמרו כי יעדיפו את ביידן על פני חזרתו של טראמפ. "יש פלח משמעותי של מצביעים רפובליקנים שאומרים כי אינם רוצים את דונלד טראמפ", אמר לאתר The Hill דייב וילסון, יועץ אסטרטגי רפובליקני מדרום קרוליינה. אשלי דייוויס, יועצת אסטרטגית רפובליקנית גם היא, אמרה: "רבים סבורים שהקולות האלה הם אנטי-טראמפ, אולם יש מספר לא מבוטל של אנשים שמאמינים במדיניות של היילי ובסגנונה כפוליטיקאית".

תמיכה במועמד שכבר פרש אינה עניין חסר תקדים. ב-2012 המועמדים לשעבר ניוט גינגריץ' וריק סנטורום המשיכו לזכות בתמיכה, לעתים בשיעור דו-ספרתי, גם אחרי שמיט רומני הבטיח את מספר הצירים הנחשף כדי לקבל את כרטיס המפלגה. רומני, כידוע, הפסיד לברק אובאמה.

גם היילי עצמה, יש לומר, נהגה באופן חריג. לאחר פרישתה מהמרוץ, היא סירבה לתמוך בטראמפ – בניגוד למועמדים רפובליקנים אחרים שניסו את כולם מול הנשיא לשעבר.

כעת השאלה אם ביידן ימשיך להשקיע במצביעי היילי. לאחר פרישתה, הקמפיין שלו ניסה לפנות אליהם בטענה שטראמפ אינו מעוניין בקולותיהם. הניסיון להביאם עשוי, מבחינת ביידן, לפצות על שחיקת התמיכה בו בקרב קהלים שצידדו בו בעבר – שחורים, הסיפנים וצעירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...