"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נשיאת אוניברסיטת קולומביה: הסיסמה "מהנהר לים" אנטישמית?
בית הנבחרים האמריקני ערך שימוע לראשי אוניברסיטת קולומביה, לאור גילויי האנטישמיות בתחומה • יו"ר הוועדה האשימה אותם: "לא פעלתם מספיק כדי להעניק ביטחון לסטודנטים ולחברי סגל יהודים" • ראשת האוניברסיטה ואנשיה התעמתו עם המחוקקים שהציגו בפניהם התבטאויות של חברי סגל פרו-פלשתינים
הפגנה של אנטי ישראלים באונ' ניו יורק, ארכיון. צילום: איי.אף.פי

נשיאת אוניברסיטת קולומביה: הסיסמה "מהנהר לים" אנטישמית?

בית הנבחרים האמריקני ערך שימוע לראשי אוניברסיטת קולומביה, לאור גילויי האנטישמיות בתחומה • יו"ר הוועדה האשימה אותם: "לא פעלתם מספיק כדי להעניק ביטחון לסטודנטים ולחברי סגל יהודים" • ראשת האוניברסיטה ואנשיה התעמתו עם המחוקקים שהציגו בפניהם התבטאויות של חברי סגל פרו-פלשתינים

דור מלול, כתבנו בארה"ב
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

האנטישמיות בקמפוסים האמריקניים:ועדת החינוך והעבודה של בית הנבחרים האמריקני ערכה היום (רביעי) שימוע לראשי אוניברסיטת קולומביה בניו יורק לאור גילויי האנטישמיות המתרבים בתחומה. נשיאת האוניברסיטה, מינוש שפיק, הייתה הנציגה הבכירה של האוניברסיטה וניכר כי התכוננה רבות לשאלות של המחוקקים לאחר השימוע המפורסם בנובמבר האחרון שנערך לראשי אוניברסיטאות פנסילבניה, הרווארד ו-MIT.

ללא קרדיט

בפתח הדיון אמרה יו"ר הוועדה, וירג'יניה פוקס, כי אוניברסיטת קולומביה לא פעלה מספיק לאחר 7 באוקטובר כדי להעניק ביטחון לסטודנטים וחברי סגל יהודים. "קולומביה היא אחד ממוסדות החינוך הכי גרועים בטיפול באנטישמיות וגילויי שנאה", אמרה פוקס. "הטיפול של האוניברסיטה בנושא היה מועט ומאוחר". פוקס הוסיפה כי הפגיעה במוניטין של האוניברסיטה היוקרתית תהיה קשה אם ראשי המוסד לא יעשו יותר כדי למגר את תופעת השנאה.

בדברי הפתיחה, אמרה שפיק כי היא "מגנה כל גילוי של אנטישמיות". "אין לזה מקום בתוך הקמפוס ואני מחוייבת לעשות ככל שביכולתי כדי לטפל בזה", אמרה. שפיק, שנולדה במצרים והיגרה לארה"ב, פירטה את הצעדים שנקטה האוניברסיטה מול גילויי האנטישמיות כולל הקמת "כוח משימה מיוחד", הליכי דיווח והגבלות על הפגנות.

תומכי ישראל בהפגנה פרו פלשתינית, אוניברסיטת קולומביה, ארה"ב, צילום: GettyImages

במהלך השימוע, ראשת האוניברסיטה ואנשיה התעמתו עם המחוקקים לאחר שהאחרונים הציגו בפניהם התבטאויות של חברי סגל פרו-פלשתיניים. בין השאר, הוצג המקרה שבו פרופסור יוסף מסעד הביע תמיכה בטבח חמאס והגדיר אותו "מגניב".

חברת הוועדה אליס סטפניק ביקרה את התנהלות ראשי האוניברסיטה בנוגע לטיפול המשמעתי במסעד. שפיק אמרה כי התבצעה שיחה עם הפרופסור על אמירותיו והוא לא מחזיק בתפקיד ניהולי במוסד. "מסעד עדיין מופיע באתר המוסד כיו"ר המחלקה בה הוא מלמד. איך את אומרת תחת שבועה מול הקונגרס שהוא הודח, אבל הוא עדיין מכהן בתפקיד של יו"ר?", שאלה סטפניק.

בהמשך השימוע נטען על ידי אנשי האוניברסיטה כי שני פרופסורים, יוסף וקתרין פרנקה, נמצאים תחת חקירה בגין ההתבטאויות שלהם.

נשיאת קולומביה סירבה לענות אם הסיסמה "מהנהר לים" אנטישמית. "מדובר באמירה מדאיגה", ענתה שפיק, ולא יספה.

בית הנבחרים האמריקני, צילום: AFP

חברת בית הנבחרים הדמוקרטית אילהאן עומאר הדמוקרטית דיברה בשמם של הסטודנטים הפרו-פלשתיניים שהושעו ונפגעו במהלך ההפגנות האחרונות. היא טענה כי סטודנטים הושעו כי לא שיתפו פעולה עם חקירה בדבר השתתפותם בהפגנות פרו-פלשתיניות. עומאר עימתה את שפיק גם עם תלונות בדבר הטרדה של קבוצות פרו-פלשתיניות וניסתה לקבל פרטים על חקירה של תלונות בדבר הטרדה של מפגינים פרו-פלשתיניים. שפיק השיבה כי החקירה בעיצומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...